AK Parti'nin yeni Çorum İl Başkanı belli oldu!

ÇORUM 3 Ekim 2016 22:39
Videoyu Aç AK Parti'nin yeni Çorum İl Başkanı belli oldu!
A
a

Rumi Bekiroğlu'nun istifası sonrası yerine Çorum Ak Parti İl Başkanlığı görevine Av. Yaşar ANAÇ getirildi. AK Parti’de son dönemin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Merkez İlçe Başkanı Avukat Yaşar Anaç, seviyeli siyaset anlayışı ve çalışkanlığı ile tanınır



YAŞAR ANAÇ  KİMDİR?

Her ne kadar nüfus kaydı İskilip gözüksede 1975 Bayat ilçesi Aşağı Emir Halil Köyü doğumlu. İlkokulu köyümdeki okulda tamamladı. Ankara Keçiören lisesi orta kısmından mezun olduktan sonra İskilip Endüstri Meslek lisesi elektrik bölümünü kazandı. O dönemde meslek liseleri üniversiteyi düşünmeyenler için kısa yoldan iş bulma imkanı sagladığı düşüncesiyle rahmetli babasının isteği üzerine kaydoldum. Ancak 2. sınftan itibaren üniversite hayali başlamıştı. Meslek liselerinin çok fazla üniversiteye yönelik bir eğitim programı yoktu.1991 yılında liseden mezun oldu.1 yıl kadar mesleğini yapmaya çalıştı,ancak üniversite özellikle hukuk okuma isteği neticesinde 1992 yılında Ensar dersanesine kayıt oldu.1 yıl dersaneye devam etti. 1993 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakultesini kazandı. 1998 yılında Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra 1999 yılında Avukatlık stajını tamamladı. Askerlik sonrasında halende mevcut ortağım ile yaklaşık 15 yıldır Hayat Hukuk isimli bürosunda Avukatlık yapmakta.Evli ve 3 çoçuk babası.

SİYASETE NE ZAMAN BAŞLADI?

Üniversite yıllarında Milli Gençlik Vakfına ait evlerde kalırken 1995 yılı seçim çalışmalarında gönüllü olarak Konya’da Refah Partisinde görev başladı.Resmi ilk görevi 2006 yılında Ak Parti’de disiplin kurulu uyesi olarak başladı. 2012 yılındaki il kongresinde seçilen yönetimde seçim işlerinden sorumlu il başkan yardımcılığı görevi. Genel merkezimizin taktiri üzere de 30 kasım 2014’den beridir Merkez ilçe başkanlığına getirildi.

YERELDE SİYASET ZORDUR, HEDEFLERİNİZ NELER?

Siyaset esasında insana hizmet etme sanatıdır.kişi siyaset sayesinde çevresine, memleketine, ülkesine
hizmet etme fırsatı bulur. Bu bazen mahallesindeki yolun yapımında, bazen köyün kilit taşında bazen de bir ihtiyaç sahibi garibana yardımcı olma şeklinde olurken ama her halukarda Allah rızasını kazanma niyetinde olmalıdır. Niyet hayır olursa elbette akıbette hayır olacaktır inşaallah. Yani gayemiz memleket sevdası, güzel bir şeye sebep olma kötü bir şeye engel olma ise zaten bunun yanında kişinin kendiyle ilgili hususta da bir takım kapıların açıldığını görecektir. Tabiki bizimde bir takım hedeflerimiz var ama hiçbir zaman hesabımız olmadı. Siyasette hiçbir zaman talep eden olmadım verilen görevdende kaçmadım. Şimdi görevimiz İL Başkanlığı bunu mümkün olduğu kadar en güzel şekilde yapmaya çalışacağım.Genel merkezimiz hangi noktada görev verirse ve Rabbim neyi taktir ederse orada hizmet etmeye devam ederim.

İL BAŞKANLIĞI  ZOR BİR GÖREV 

Aslında iktidar partisinde hangi kademe olursa olsun zor. Öncelikle üzerinizde iktidar olmanın sorumluluğu var. Çözüm üretecek olan sensin ve bahanelere sığınamazsın. Merkez ilçe başkanlığı Ak Partide işin mutfağıdır. Çorum’un teşkilat bakımından en büyük ilçesidir. Üye kayıtlarından tutunda merkezdeki on dört mahalle ile köy yönetimlerini ve buralardaki tüm sandık yönetimlerinin oluşturulmasına kadar teşkilat birimlerinin oluşturulması, sandık başlarında görev alacak sandık görevlilerinin, müşahitlerin tesbiti merkez ilçe sorumluluğundadır. Tüm bu birimleri sürekli aktif ve diri tutmak gerekmektedir. İL Başkanlığı ise bu işleyen çarkın en büyük dişlisidir.Kendisi çalıştığı gibi diger dişlileride böylece tüm mekanizmayı çalıştırır. Onun için sürekli çalışmak, çalıştırmak zorundadır. Zira İl Teşkilatı durduğunda mekanizmada ciddi arızalar ortaya çıkar. Bu yüzden durmak yok yola devam,durmak yok çalışmaya devam.

AK Parti kurulduktan sonra genelde Türkiye’de özelde Çorum’da girmiş olduğu bütün seçimlerden Allah’ın yardımı ve milletimizin partimize ve Ak kadrolara olan güveni sayesinde oylarını arttırarak hep birinci çıkmıştır. Ak Partinin Ak kadrolarıda bu güveni boşa çıkarmamış ülkemize ve ilimize çok büyük hizmetler vermiştir. Milletimizin Ak Partiye olan güveni ilk günki gibi tazedir.
Rabbim 2023 ve 2071 hedeflerine Milletimizle birlikte yürümeyi nasip etsin.


 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam