AK PARTİ’NİN ÇORUM‘DAKİ EN GÜÇLÜ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

ÇORUM 6 Mart 2018 22:53
Videoyu Aç AK PARTİ’NİN ÇORUM‘DAKİ  EN GÜÇLÜ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI
A
a

Haber Yorum E.Şimşek : Ak Parti'de 2019 Mahalli  ve Genel seçim hazırlıkları başladı.Çorum’da siyasi kulisler cadı kazanı gibi.2019'da Çorum Belediye Başkanı aday adaylarının isimleri yazılmaya çizilmeye başladı...

Ak Parti'de 2019 ‘da yapılacak mahallî ve genel seçim hazırlıkları başladı. Çorum’da, siyasi kulisler cadı kazanı gibi. Her adayın taraftarı kendi adaylarını öne çıkarmaya ve seslerini duyurmaya başladılar...
2019’daki seçimlerde gerek milletvekilliği gerekse Belediye Başkanlığı aday adaylarının kimler olabileceğini meslektaşlarımız tahmin etmeye çalışırken diğer taraftan öne çıkacak isimlerini de köşelerine taşımaktalar. Kulislerde belediye başkan aday adaylığı için çok sayıda isim zikrediliyor. Aynı zamanda partilerdeki sürpriz aday adayları ve genel merkez kriterleri ile alınacak kararlar seçime damga vuracak gibi .
Ak Parti,akademik kariyeri siyasete yakın , belediyeciliği ve ekonomiyi iyi bilen bunun yanında halkla bütünleşebilecek bir isim arayacağını tahmin ediyorum. Çorum'da Ak Parti seçmeni, gerek milletvekillerinin gerekse parti teşkilatlarının performansını yetersiz bulduğu inancındayım. Bu, Ak Parti için olumsuz bir gelişme . Çorum'da mahalli seçimlerde oy kaybı yaşanmaması için aday belirlemede daha dikkatli davranılacağına inanıyorum. Aksi takdirde başarısızlık veya kötü sonuç 2019 genel seçimlerine giderken genel merkez dahil olmak üzere teşkilatlarda değişimin  yaşanması kaçınılmaz olur.
Bütün bu hususları belirtikten sonra diyebilirim ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet sistemi uyum çalışmaları kapsamında oluşturulan yerel yönetimler komisyonunda görevlendirdiği Doç. Dr. Asım Balcı’yı Çorum Belediye Başkanı adayı olarak gösterirse hiç şaşırmam. Cumhurbaşkanı Erdoğan,Balcı'ya Çorum'a gideceksin derse Balcı gelir.İşte Çorum'un kuvvetle ihtimal Belediye başkan adayı olarak gösterilme ihtimali yüksek bir isim.
Doç. Dr. Asım Balcı. Asım Balcı, 1971 Çorum doğumlu. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını ABD’deki University of Kentucky’de tamamladı. Daha sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde doktorasını bitirdi. Bir süre Muğla Üniversitesinde görev yaptı.2003-2007 yıllarında Sağlık Bakanlığında Bakan Danışmanı olarak görev aldı. Selçuk Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Asım BALCI, 2007-2010 yılları arasında da Türksat A.Ş.'de E-Devlet ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevlerinde bulundu. Birçok AB projesinde yer alan Asım Balcı’nın çok sayıda yayımlanmış makale ve kitabı bulunmakta. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinin yanında Ankara Büyükşehir Genel Sekreterliği yaptı. Şu anda Başbakanlıkta hükümet sistemi uyum çalışmaları kapsamında oluşturulan yerel yönetimler komisyonunda görevli. Evli ve iki çocuk babasıdır. Sayın Balcı iyi düzeyde İngilizce biliyor.


Not: Kulis haber yorum bilgisi  2019'da Belediye Başkan Adayları ve Milletvekili  aday adayı olabilecek isimler üzerinden değerlendirilmiştir. 




 

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam