AK PARTİ KADIN KOLLARI 8 MART KUTLAMASI

ÇORUM 10 Mart 2017 06:41
Videoyu Aç AK PARTİ KADIN KOLLARI 8 MART KUTLAMASI
A
a

AK Parti Çorum İl Kadın Kolları Başkanlığı, Dünya Kadınlar Günü’nde şehit ve gazi eşleri onuruna program düzenledi.

Öğretmenevi Salonu’nda gerçekleşen programa AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun eşi Fatma Kolcu ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de hazır bulunduğu programda Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki terör operasyonunda şehit düşen Çorumlu Uzman Çavuş Ali Şirin rahmetle anılarak başsağlığı dilekleri paylaşıldı.

Kahvaltı ikramıyla başlayan programın açış konuşmasını AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir yaptı. Günün anlam ve öneminden bahseden Demir, “AK Parti iktidarları, kadınlarla ilgili önemli düzenlemeleri hayata geçirdi. Böylece kadın meselelerinde ciddi mesafe kat edildi” dedi.

Kadının sosyal ve ekonomik hayattaki yeri ve önemine de dikkat çeken AK Parti Kadın Kolları Başkanı Demir, “Kadınlar olarak ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmelere kayıtsız kalamayız. Devletimizin bekası ve gelecek nesiller için canını ortaya koyarak 15 Temmuz’da tankların önünde tereddüt etmeden duran kardeşlerimiz, Şefire Bacı ve Nene Hatun’un evlatları olduğunu gösterdiler. Çocuklarımıza darbelerden uzak aydınlık bir gelecek bırakmak istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sistemi bu hususta hepimiz için kazanç olacak. Mevcut sistemin tıkanmışlığı yeni sistemle aşılacak, Türkiye’nin istikbâl ve istikrarının önündeki engeller kalkacak. Bu yolda, inandığımız değerler doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun eşi Fatma Kolcu da yaptığı selamlama konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti.

“Cennet anaların ayakları altındadır” hadis-i şerifini hatırlatan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, “Bu söz herşeyi anlatıyor. Bizler de kadınlarımıza değer veriyoruz. Teşkilatlarımızın en az yüzde 30’unu kadınlar oluşturuyor. AK Parti iktidarlarında kadınlar her alanda hak ettİ.
 

KARADAĞ: ‘LAF DEĞİL, İCRAAT ÜRETİYORUZ’

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen programda konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, “Toplumun tüm kesimleri için olduğu gibi kadınlarımız için de laf değil, icraat üretiyoruz” dedi.

Şehit ve gazi eşleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi bayanları bir araya getiren organizasyonda emeği geçen AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni tebrik eden Mehmet Karadağ, görev gelir gelmez ilk işlerinden birinin Şehit Yakınları ve Gaziler Koordinasyon Merkezi’ni kurmak olduğnu hatırlattı.

Referandum süreciyle ilgili mesajlar da verdiği konuşmasında kadının toplumdaki yeri ve önemine işaret eden Karadağ, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Peygamber Efendimiz’in eşine ve kızlarına verdiği değeri kelimelerle ifade edemeyiz. M. Kemal Atatürk de kadınların gerek siyasal gerekse toplumsal yaşama kazandırılmasında katkıları oldu. Ancak kadınlarımızın siyasal alanda sahip oldukları hakları kullanma becerilerini kazanmasında liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük emekleri var. Bu sayede Çorum’da kadın vekilimiz, İl Genel ve Belediye Meclis Üyelerimiz var. Yani AK Parti bu hususta da laf değil, icraat üretiyor.

Bugün son yolculuğunu uğurladığımız şehidimiz babasıyla yaptığı son telefon görüşmesinde terör örgütünün referandumla ilgili yaptığı ‘Hayır’ kampanyasına dikkat çekerek ailesinden hainlerin bu tutumuna karşı ‘Evet’ tercihinde birleşmelerini ve siyasi görüşleri bir kenara bırakmalarını istemiş. Gerçekten de Türkiye’nin istikbâli için önümüzdeki sürecin farkında olmalıyız. Bir virüs gibi tüm ailelere sirayet eden FETÖ gibi hain örgütlere karşı vatan için canını feda etmekten çekinmeyen Ali Şirin gibi evlatlarımız olduğu müddetçe bu vatan payidar kalacaktır. Ülkemizin geleceği, vatanımızın bekası için üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeliyiz.”

KURT: ‘EVLATLARIMIZI İYİ YETİŞTİRMELİYİZ’

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, “Zoru başaran kadınlarımızla birlikte 28 Şubat ve 15 Temmuz’u aşıp bugünlere geldik” dedi.

Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Kurt, “Terör bataklığının kurutulması için birlik ve beraberlikten ödün vermeden, ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz” diyen  Ceritoğlu Kurt, “Ülkemiz üzerinde hain emelleri olan devletler, Türkiye’nin dışa bağımlı kalmasını istiyorlar. O eski günleri millet sayesinde geride bıraktık. Bizim en büyük idealimiz, evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek olmalı. Sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin bozulmaması için vargücümüzle çalışacağız. Referandumda Çorumlu’nun ‘evet’i de ‘hayır’ı da başımızın üstünde. Çorum kadını ferasetiyle karar verecek. Bu bir seçim değil ama tercihler Türkiye’nin önünü açacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Çorum Hakikmiyet Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam