7 Haziran seçimlerinden farklı olarak bu kez AK Parti sürenin de kısıtlı olması nedeniyle temayül yoklaması ve adaylarla mülakat yapmayacak.
Aynı şekilde 7 Haziran’da aday yapılan ancak teşkilatın tepki gösterdiği bazı isimlerin de değiştirilmesi gündemde. Bazı illerde aday gösterilen isimleri teşkilatın bile tanımadığı bu nedenle sorunlar yaşandığı, il teşkilatının iyi tanıdığı isimlerin listelerde bu kez yer alacağı belirtiliyor.
AK Parti’ye yapılan adaylık başvurularında, 7 Haziran seçimlerinde aday adayı
olup da, üst komisyon sırasında elenen isimler ile 2011 seçimlerinde son anda listeye giremeyen isimlerin çoğunluklu olduğu öğrenildi.
Aday başvuruları, 3 Eylül’de sona erecek ve elemeler de, 4 Eylül’de , başvuru süresinin hemen bitiminde partide kurulacak komisyonlar tarafından hızlı bir şekilde yapılacak. AK Parti’nin 5. Olağan Kongresi’nin araya girmesinden dolayı aday adaylarının son elemesi yeni yönetim tarafından gerçekleştirilecek.
12 Eylül’de yapılacak kongrenin ardından, kongrede oluşan yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesinin kesinleşmiş sonucunun, 14 Eylül’de Yüksek Seçim Kurulu’ndan(YSK) alınması bekleniyor. Aynı gün yapılacak MKYK toplantısıyla Genel Başkan’a, partinin yeni yönetimi olan Merkez Yürütme Kurulu(MYK) üyelerini belirleme yetkisi verilecek.
Başbakan da, yeni yönetimi zaman kaybetmeden belirleyerek, aday listelerine son şeklini verecek olan kendi başkanlığındaki üst komisyonu şekillendirecek.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
SAĞLIK-SEN Çorum’da Güven Tazeledi
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET