AK Parti'de 'Siyaset Akademisi' yeniden başlıyor.

ÇORUM 22 Haziran 2016 14:36
Videoyu Aç AK Parti'de 'Siyaset Akademisi' yeniden başlıyor.
Çorum Belediyesinden “Foto 1 Dakika” hizmeti.
A
a

AK Parti Çorum İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu,İl binasında düzenlediği basın toplantısında ,parti teşkilatı üyelerinin donanım ve birikimlerinin arttırılması, ülkenin siyasi ve sosyal hayatının seviyesine katkı yapmak amacıyla gerçekleştirilen ve bir süredir yapılmayan AK Parti Siyaset Akademisi 11 Temmuz'da yeniden başlayacak dedi.



Ak Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu daha önce düzenlenmiş ve başarıyla sonuçlanmış bir uygulama olan “Siyaset Akademisi” projesinin tekrar hayata geçirileceğini bugün yapmış olduğu basın toplantısında açıkladı.


AK PARTİ İL BAŞKANI BEKİROĞLU
"BİLİNÇLİ SİYASET BİLİNÇLİ SİYASETCİ"

Ak Parti Çorum İl başkanı, Rumi Bekiroğlu ve İl Gençlik kolları başkanı Ünal Yıldırım,Başkan Yardımcısı Mesut Ceylan,Kadın kolları Başkanvekili  Meryem Demir,İl yönetim kurulu ve Komisyon üyelerinden Ebubekir Sıddık Türker, Ahu Yumlu,Merkez İlçe başkan yardımcısı Ayhan Hallı,Sümeyye Esenyel ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, Ar-Ge biriminin parti politikalarını oluşturacak gündem araştırmaları ve çalışmaları yapmak, parti politikaları oluştururken süreç yönetme, siyasi söylem geliştirme gibi görevlerinin olduğunu belirtti.

Daha önce düzenlenen Siyaset Akademileri'ne katılldığını ve İkinci olduğunu belirten Bekiroğlu,Ar-Ge Başkanlığı tarafından yürütülecek olan proje hakkında; “ Daha önce gerçekleştirdiğimiz ve Türkiye genelinde yürütmüş olduğumuz projede büyük başarılar elde ettiğimizi düşünüyorum. Bilinçli siyaset, bilinçli siyasetçi anlayışıyla gerçekleşecek olan akademinin en büyük artılarından bir tanesi de verilecek eğitimlerin işinin ehli uzman kişilerce verilecek olmasıdır. Siyaset eğitiminin yanında Psikoloji gibi temel eğitimlere de yer verilecektir. Bu anlamda, her alanda fazlasıyla katkı sağlanacağına inandığım bu eğitimlerin bulunmaz bir fırsat olduğunu düşünüyorum ” dedi. 

RUMİ BEKİROĞLU; SİYASİ GÖRÜŞ ARANMIYOR

Ak Parti Çorum İl Teşkilatı olarak Siyaset Akademisi için hazırlıkları sürdürdüklerini belirten İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, "Siyasete ilgi duyan, hangi siyasi görüşte olursa olsun tüm vatandaşlarımıza bu eğitimler açıktır. Siyaset Akademisi'ne ilçelerden katılmak isteyen kişiler için ilçe teşkilatlarımıza duyuruları yaptık. İlçelerimizden katılmak isteyen kişilerin isimlerini en geç 01 Temmuz tarihine kadar İl Başkanlığımıza bildirmelerini istiyoruz. Biz de 1 Temmuz'da eğitimlere katılacakların isimlerini Genel Merkezi'mize bildireceğiz" dedi.

AK PARTİ SİYASET AKEDEMİSİ 10 HAFTA SÜRECEK

Konuşmasına; “ Parti teşkilatı üyelerinin donanım ve birikimlerinin arttırılması, ülkenin siyasi ve sosyal hayatının seviyesine katkı yapmak amacıyla düzenlenecek eğitimlere tüm halkımızı davet ediyorum. Derslere katılmak isteyenler 10 hafta için 200 lira ücret ödeyecekler. Akademiye kayıt yaptıracaklara yönelik pozitif bir ayrımcılık yapıyoruz ve katılım ücretinin, teşvik amacıyla kadınlara % 25, engellilere de % 50 indirim uygulanacağını belirtmek istiyorum.” diyerek bu ayrımın kadınların ve engellilerin siyasi hayata çekilmesi adına önemli bir adım olacağının altını çizen Bekiroğlu, konuşmasına katılım şartlarıyla ilgili açıklamalarıyla devam etti. 

BEKİROĞLU GELECEĞİN SİYASETÇİLERİ YETİŞECEK

Başkan Bekiroğlu başvuru yapmayı düşünenlere yönelik; “ 18 yaşını doldurmuş ve devlet memurluğu vasfını taşımayan tüm Çorumlular başvuruda bulunabilecektir. Dersler Cuma, cumartesi ve Pazar günlerinde sınıf ortamında haftalık 10-12 saat ve totalde 10 hafta devam edecek bir süreci içermektedir. 1 Temmuz’a kadar başvuruları İl Başkanlığımıza kabul ediyoruz. 81 ilde eş zamanla yürütülecek olan eğitimlerde ilk ders önceden belirlenen bir ilde Başbakan Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirilecektir.” diye açıklamalarda bulundu.

Sözlerini; “ Siyasi alanda olduğu kadar, her alanda fayda sağlayacağına inandığım bu eğitimlerin kişilerin özellikle analiz gücünün gelişmesine de büyük etki edeceğini düşünüyorum. Geleceğin siyasetçilerinin bilinçli insanlar olarak yetişmesinde önemli bir rol oynayan bu eğitimlere hemşerilerimizin katılımlarını bekliyoruz.” diyerek projenin gerekliliğinden ve katılımın öneminden bahsederek tamamlayan Bekiroğlu; katılım çağrısında bulundu.

 

Çorum Belediyesinden “Foto 1 Dakika” hizmeti.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam