AK PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLİ CERİTOĞLU KURT GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ÇORUM 6 Eylül 2016 20:14
Videoyu Aç AK PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLİ CERİTOĞLU KURT GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Çorum Yemekleri Yarışması...
A
a

AK Parti Çorum Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt,bugün basın mensupları ile Eflatun Kafe’de bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.Toplantıya AK Parti İl Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat ve Mesut Ceylan, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım ...




Yerel basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda sorulara da cevap veren AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum halkının beklentileri ve merak ettiği hususlara dair açıklamalarda bulundu.15 Temmuz Darbe Girişimi, havaalanı, hızlı tren, acemi birliği, kültür ve turizm ile Sungurlu’nun il olması gibi önemli gündeme dair açıklamlarda bulunan,Ceritoğlu Kurt, Konuşmasına 15 Temmuz Darbe Girişimi ve sonrasında oluşan birlik ve beraberliğinin önemine değinerek başlayan Ceritoğlu Kurt,  “Devletin önceliği FETÖ ve diğer terör örgütleridir dedi.

-Askeri birliklerden birinin Çorum’a nakledilmesi ile ilgili talepleri değerlendiren Kurt,Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’la görüştük. Bakan, Çorum’un yol üstü bir konumda olduğunu ve askeri birlikler için daha korunaklı yerlerin tercih edildiğini söyledi. Esnaftan da bu konuda çeşitli talepler geliyor. Süreç hızlı ilerliyor. Mesele bizim takibimizde ifadelerini kullandı.Ceritoğlu Kurt, askeri birliğin gelmemesinin sebebi olarak Çorum’un coğrafi konumunu gösterdi. Kurt, Çorum’un yol geçiş güzergahında olduğunu ve güvenlik gereği nedeniyle daha iç kesimlerdeki illere acemi birliklerinin konuşlandırılacağını söyledi

-AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum’un önceliğinin havaalanı değil demiryolu olduğunu söyledi.Merzifon Havaalanı’na şehit Erol Olçok’un isminin verilmesini teklif ettiğini anlatan Kurt, “Bu havaalanına ulaşımı kolaylaştıracak yeni yol hususunda engel teşkil eden arazi toplulaştırma meselesi tamamlanmak üzere” dedi.Havaalanı hususunda da talepleri gerek Bakanlar gerekse Başbakan düzeyinde hükûmet yetkililerine iletiyoruz” dedi. 

-Çorum’un siyasetçileri, basını ve STK’ları iç içe olmalı, iş birliği ve güç birliğimizi korumalı ve güçlendirmeliyiz. Fitne bağlarını sevgi bağlarına dönüştürmeliyiz. Bizler gazi meclisimizin gazi vekilleriyiz ve her zaman büyük bir aile olmalıyız. Çorum’un da bunu gerçekleştirebileceğine inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının ve Çorum halkının hizmetkarıyız” ifadelerine yerverdi.

-Sağlık yatırımları ve projeleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, “Çorum’un sağlık merkezi olmasını istiyorum ve bununla ilgili özel bir gayret sarfediyorum” dedi.Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin 2017 yılından itibaren Başkent’ten Çorum’a alınmasını hedeflediklerini anlatan Ceritoğlu Kurt, ihtiyaç duyulan hekimlerin atamaları ile ilgili de sürekli girişimlerde bulunduğunu söyledi.

-AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hayat Kağıt A.Ş.’de işçi ve işverenlerin yaşadığı sıkıntının çözümü için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.Konuyla ilgili soruya cevap veren Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, “Meseleyi duyduktan sonra çözüm için çok uğraştım. Hatta, şirkete ait Bolu’daki bir arazinin çözüm konusunda değerlendirilmesi için işadamı Ali Ağaoğlu ile bile görüştük” dedi.

Osmancık’ta kurulu Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES)’yle ilgili bazı düzenlemeler yapıldığı belirtildi.
Hız sınırı konusunda Osmancık’tan gelen şikayetleri değerlendirdiklerini belirten AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, geçtiğimiz Cuma gününden itibaren 50 olan hız sınırının 70’e çıkarıldığını dile getirdi. Kurt “Osmancık’ta kısa süre önce uygulamaya konulan TEDES uygulamasında vatandaşların mağduriyetini ortadan kaldırmak adına çalışma yaptık. Bu çalışmamızın neticesinde de 50 km olan hız sınırını 70’e çıkarttık. Bundan sonra uygulama 70 km üzerinden olacak” dedi.

-Hitit Üniversitesi TIp Fakültesi öğrencilerinin 2017 yılından itibaren Başkent’ten Çorum’a alınmasını hedeflediklerini anlatan Ceritoğlu Kurt, ihtiyaç duyulan hekimlerin atamaları ile ilgili de sürekli girişimlerde bulunduğunu dile getirdi.








-


-


 
Çorum Yemekleri Yarışması...
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam