AHLATÇI Üniversitesi Kurulsun!

ÇORUM 31 Mart 2021 18:27
Videoyu Aç AHLATÇI Üniversitesi Kurulsun!
A
a

Ahmet AHLATÇI da tıpkı İzzet BAYSAL gibi bütün yatırımlarını memleketine yapmış, Çorum’un adını ulusal ve uluslararası arenalara taşımış ve yatırım yapmaya da devam eden bir insan. Aynı zamanda şuan Türkiye’nin 94. zengini konumunda çalışkan ve zeki bir iş adamıdır...



OKUYUCU MEKTUBUMUZ 
ÇORUM İÇİN AHMET AHLATÇI'YA ÇAĞRIDA BULUNDU
ÇORUM'A AHLATÇI ÜNİVERSİTESİ KURULSUN!

Çorum ,Türkiye haritasının tam orta yerinde hem Karadeniz hem de İç Anadolu’ya sınırı olan ,karayolu ulaşım ağının en yoğun güzergahlarını sınırlarında bulunduran , 500.000’in üzerinde nüfusu ile havası ,toprağı, suyu güzel olan; en önemlisi de çalışkan, dürüst ve samimi insanların çoğunlukta olduğu bir şehirdir....

Saydığım bütün bu özelliklerin yanında Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana başkent olan Ankara’ya yakın komşu olmasına rağmen kamu yatırımlarından hiçbir şekilde istifade edemeyen ; Siyasette, bürokraside, eğitimde, ulaşımda, turizmde, tarımda, ticarette ve sair alanlarda hep boynu bükük kalmış bir ilin evlatlarıyız hepimiz...

Ama bütün bu olumsuzluklara rağmen bu güzelim şehrin insanları yılmamış, pes etmemiş çalışarak birleşerek sanayi iş kolunda kendi imkanları ile bölgesinin en büyük sanayi şehri olmayı da başarmıştır.Evet içimizden kendini yetiştirmiş ; Özellikle iline, ilçelerine, insanlarına iş vermiş ,aş vermiş, imkan vermiş işadamları ve bürokratlarda çıkmış bu şehirden.Her ne hikmetse bütün bu gayretler; İlimizi ve ilçelerimizi ilgilendiren konularda fikir birliği, güç birliği, söz birliği ve görev paylaşımı yapılamadığı için çabaların çoğu hüsranla bitmiştir. Neticede iyi niyetle çıkılan yollar hep çıkmaz sokaklarda son bulmuştur...

Bütün bunları niye yazıyorum. Bu şehrin bir ferdi olarak birçok şehrin gelişim hikâyelerini araştırdım ve inceledim. Bazı iller bulunduğu coğrafyanın, doğal güzelliklerini ve doğal kaynaklarını kullanarak gelişirken, bazı iller etkili siyasetçi ve etkili bürokratlar ile ivme kazanmış , bazı iller de memleketine aşık cömert ,çalışkan ve hayırsever işadamlarının yatırım ve destekleri ile yol almıştır.
Eğer örnek vermek gerekirse örnek verebileceğim illerden bir tanesi de Bolu.
Bolu, Ankara ile İstanbul arasında doğal güzellikleri ile ün salmış harika bir şehir. Niye Bolu’yu örnek veriyorum. Bolu deyince İzzet BAYSAL, İzzet BAYSAL denilince de Bolu’nun akla geldiği bir şehir de ondan.
İzzet BAYSAL’ın öz geçmişini okuyanlar bilir. İzzet BAYSAL Cumhuriyet tarihinin ilk mimarlarından birisidir. Çalışıp üreterek belirli bir birikim elde ediyor. Elde ettiği birikimleri bir vakıf kurarak bu vakfa bağışlıyor. Kurmuş olduğu bu vakıf ile Türkiye’nin ilk kamu-özel işbirliği ile 1990 yılında Bolu İzzet BAYSAL Üniversitesi’ni kuruyor. Üniversite 1993 yılında öğrenci almaya başlıyor ve tabiri caizse bolunun gelişmesinde lokomotif rolünü üstleniyor. Daha sonra yine bu vakıf aracılığı ile Bolu’ya ve tüm ilçelerine Üniversiteye bağlı Yüksek Okullar, huzurevleri, anaokulları, kreşler, sağlık ocakları ve okullar gibi bir sürü eser kazandırıyor İzzet BAYSAL ve İzzet BAYSAL Vakfı.
Emin olabilirsiniz. Bolu’da yaşayan insanlar , gezmeye gelenler ve görevi icabı o ilde yaşayanlar İzzet BAYSAL’ı bıraktığı eserler sebebi ile rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorlar. Özellikle o ilin vatandaşları İzzet BAYSAL olmasaydı Bolu şimdi buralarda olamazdı diyorlar.
Demem o ki; Güzel Çorum’umuz da da zengin iş adamlarımız var. Bunlardan bir tanesi de
Ahmet AHLATÇI.
Evet Ahmet AHLATÇI da tıpkı İzzet BAYSAL gibi bütün yatırımlarını memleketine yapmış, Çorum’un adını ulusal ve uluslararası arenalara taşımış ve yatırım yapmaya da devam eden bir insan. Aynı zamanda şuan Türkiye’nin 94. zengini konumunda çalışkan ve zeki bir iş adamıdır.
Temennim odur ki; Hiç vakit kaybetmeden adınıza bir vakıf kurulması ve kurulacak olan bu vakıf aracılığı ile ilimize binaları, donanımı ve Türkiyenin alanında uzman öğretim elemanlarından oluşacak akademik kadrosu ile özel bir üniversite kurulması. Daha sonra bu vakıf aracılığı ile il ve ilçelerimize adınızı taşıyacak ve nesiller boyu iz bırakacak eserlerin yapılması.
Evet Ahmet AHLATÇI abime çağrımdır.
Geliniz bunca güzel yatırımların arasına bahsetmiş olduğum adınıza kurulacak vakfı ve vakıf yatırımlarını da ekleyin. Emin olun atacağınız bu adım sizleri nesillerden nesillere rahmetle, minnetle ve şükranla anılmasına vesile olacaktır.
Güzelce planlanmış bir üniversite ( Mühendislik, tıp, mimarlık , uzay araştırmaları vb. alanlar ) Çorum’a müthiş bir ivme kazandıracaktır. İşte o zaman kamu yatırımları da, özel teşebbüsler de, havaalanı da, hızlı tren de, bağlantı yolları da velhasıl arzulamış olduğumuz imkanlar da peşi sıra gelecektir.
Ahmet AHLATÇI’nın bu hayırlı adımı atacağına inancım tamdır.
Atacağınız bu adım ilimizin diğer zengin işadamlarına örnek olacak ve kuracak olduğunuz vakıflar gibi nice vakıfların kurulmasına zemin hazırlayacaktır.
Saygılarımla…



#Çorum
#hitittvnet
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam