AHLATCI -BESİM TİBUK KARŞI KARŞIYA GELDİ

16 Temmuz 2014 09:09
Videoyu Aç AHLATCI -BESİM TİBUK KARŞI KARŞIYA GELDİ
A
a

Çormlu İş Adamı Ahmet Ahlatcı ve LDP Genel başkanı Besim Tibuk Milli Piyango Açık ihale artışında karşı karşıya geldi. Milli Piyango'nun yeni patronu bir dönemin en renkli siyasetçilerinden olan LDP'nin kurucusu Besim Tibuk oldu.

İhaleye aralarında Çorumlu kuyumcu Ahmet Ahlatcı’nın da bulunduğu Net Şans- Hitay OGG, Erg- Ahlatçı OGG ve Turkish Lottary Holding teklif verdi. Pazarlık görüşmelerinin İlk aşaması kapalı zarf usulü teklif alınması ile başladı. Zarflar açıldı. Alınan ilk teklif 2 milyar 222 milyon dolar oldu. Bu rakam piyasa beklentileriyle uyumlu geldi. 2009 yılında yapılan ilk ihale Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın belirlediği 1.6 milyar dolarlık alt limiti veren çıkmadığı için iptal edilmişti. İhalede açık artırma bölümüne geçildi. Açık artırma başlangıç rakamı 2 milyar 350 milyon dolar oldu. Firmalar 5 milyon dolarlık artırımlarla ihaleye devam ettiler. Ancak, Turkish Lottary Holding Grubu ihaleden çekildi.

AHLATCI İLE NET ŞANS ARASINDA KIYASIYA ÇEKİŞME

Net Şans- Hitay OGG ile Erg- Ahlatçı OGG arasında müthiş bir yarışa sahne olan pazarlık görüşmeleri, 10. tur sonunda Net Şans- Hitay OGG grubunun fiyatı 5 milyon dolar daha artırarak yeni fiyatı 2 milyar 755 milyon dolar olarak vermesi ile sona erdi. Bu rakam üzerine Erg- Ahlatçı OGG ihaleye devam edemeyeceğini bildirdi ve ihale sona erdi.

EN ÇILGIN SİYASETÇİ
 

1945 yılından Rize’ye dünyaya gelen Besim Tibuk, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Bir süre kamuda çalıştıktan sonra 1974’te kendi işinin patronu olmaya karar verdi ve Net Turizm’i kurdu. Uzun yıllar turizm sektöründe faaliyet gösterdi ve bu alanda önemli işadamları arasına girmeyi başardı. 1994’te Liberal Demokrat Parti’yi kurdu. 
 
“Çok gol olsun diye ofsaytı kaldıracağım, kaleleri büyüteceğim”, “Sahilleri yabancılara peşkeş çekeceğim” gibi demeçleriyle dikkat çekti. Sekiz sene süren siyasi mücadelesinde, cebinden 6 milyon dolar harcayan Tibuk, 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra siyaseti bıraktığını açıkladı. Tibuk, “Yüzde 3 olsaydı genel başkanlığa devam ederdim. Ama binde 3 oy aldık. Halk bizimle alay etti.” demişti.  


 

Kaynak : www,hitittv.com/haber7.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam