Agah Kafkas Çorum Tüp Bebek Merkezine Kavuşuyor

Sağlık 6 Ağustos 2013 22:10
A
a

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 2 milyon 500 bin liralık yatırımla kurulan tüp bebek merkezininin çocuğu olmayan ailelere umut ışığı olacağını söyledi.

 Kafkas, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Musa Zorlu ve Başhekim Yrd. Doç. Dr. Taner Sarak'tan hastanede çalışmalar hakkında, sağlık alanındaki diğer çalışmalarla ilgili de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Turgay Happani, İl Sağlık Müdürü İsmail Yılmaz ve Halk Sağlığı Müdürü Tuncer Kılıç'tan bilgi aldı.

Kafkas, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çorum'da sağlık alanındaki eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yapıldığını ifade ederek, merkeze kurulacak 650 yataklı hastanenin yanı sıra Osmancık, İskilip ve Alaca ilçelerinde inşa edilen hastanelerin hizmete açılmasının ardından vatandaşa daha kaliteli sağlık hizmeti sunulacağını vurguladı. Kafkas, hastane bünyesinde iki ay sonra hizmete girecek tüp bebek merkeziyle ilgili çalışmaları da inceleyerek ilgililerden bilgi aldı. İnsanın, neslinin devamı için yaşadığını vurgulayarak, tüp bebek merkezinin çocuğu olmayan ailelere umut olacağını söyledi. Merkezin, önemli bir ihtiyacı gidereceğine inandığını dile getiren Kafkas, şunları kaydetti: "İnsanın doğasında neslinin devamı vardır. Hepimiz aslında çocuklarımız için yaşıyoruz.

Bu merkez, çocuğu olmayan ailelere bir umut ışığı olması anlamında önemli bir ihtiyacı giderecek. Tedavi masraflarını devlet karşılıyor olsa bile aileler defalarca merkezlere gidip gelmek zorunda kalıyor. Siz ücret almıyor olsanız dahi o insanların tedavi için zaman oluşturması ve geliş, gidiş, konaklama gibi konularda harcamaya yapıyor olması, birçok aile açısından tüp bebek yöntemini denemelerini imkansız ya da lüks hale getiriyordu.

Bu hizmetin Çorum'a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim."  
Kadın Hastalıkları ve Doğum  Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem de bölgenin önemli ihtiyaçlarından birinin tüp bebek merkezi olduğunu belirterek, çocuk sahibi olmak isteyen ancak değişik nedenlerle bu olanağa sahip olamayan çiftlerin, Ankara ya daSamsun'daki merkezlere gittiğini söyledi.  Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr Musa Zorlu da hastanede yaklaşık 950 metrekarelik alanda kurulacak merkez için 2 milyon 500 bin liralık yatırım yapılacağını belirterek, "Bugünün ihtiyaçlarının ötesi düşünülerek tasarlanmış, geniş, ferah ve standartlara uygun mekanda modern tıbbi laboratuvar donanımı ile çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için daha ekonomik ve kolay tedavi imkanı doğacak. Merkezimiz yaklaşık 2 ay içerisinde hizmete girecek" diye konuştu.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam