27. Vergi Haftası nedeniyle düzenlenen törende, 2014 yılı Kurumsal ve Gelir Vergisi Rekortmenleri ödüllendirildi.

ÇORUM 27 Şubat 2016 10:33
Videoyu Aç 27. Vergi Haftası nedeniyle düzenlenen törende, 2014 yılı Kurumsal ve Gelir Vergisi Rekortmenleri ödüllendirildi.
A
a

27. Vergi Haftası nedeniyle düzenlenen törende, 2014 yılı Kurumsal ve Gelir Vergisi Rekortmenleri ödüllendirildi. Anitta Otel'de düzenlenen törende konuşan Vali Ahmet Kara, "Malından vermek babayiğit işidir." sözüyle hitabettiği vergi rekortmenlerini tebrik etti.

2014 sıralamasında ilk 10'a giren rekortmenlerden 7'si isminin açıklanmasını istemezken, törene katılan 13 rekortmene ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Vali Ahmet Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Defterdar Ali Sormaz, Müftü Dr. Ahmet Akın, Ticaret Borsa Başkanı Ali Bektaş, SMMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, çok sayıda protokol üyesi, vergi rekortmenleri ve vergi gönüllülerinin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın tanıtım filminin izlenmesinden sonra kürsüye gelerek açılış konuşması yapan Defterdar Ali Sormaz, maliye teşkilatının tarihi sürecinden bahsederek, toplanan vergilerle Türkiye'nin bölgesinde güç sahibi olduğunu ve 2023 hedeflerine ulaşacağını söyledi.

SMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım da selamlama konuşmasında 400 üyesi ve 120 stajiyer elemanıyla maliye teşkilatının işlerine katkı sağlayan bir görev üstlendiklerini belirterek, vergi rekortmenlerini kutladı.

Son olarak kürsüye gelen Vali Ahmet Kara, Osmanlı döneminin vergi sisteminin gücünden bahsederek, Osmanlı'nın elde ettiği başarılarda vergi sisteminin büyük payı bulunduğunu, vergi toplayamaz duruma gelen Osmanlı'nın yıkılmaya başladığını hatırlattı.

Vergi ödemeyi askerlik görevi kadar kutsal bir vatandaşlık görevi olarak tarif eden Vali Kara, "Vergisini ödeyen insan, vatan görevini en iyi yapandır. Malından verebilmek babayiğit işidir." sözleriyle rekortmenler başta olmak üzere vergisini veren herkesi kutladığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından yapılan belge töreninde 2014 Kurumlar Vergisi sıralamasında birinci olan Uğur Makina  adına Uğur Barlık, üçüncü Alapala Makina adına Gülfem Alapala, dördüncü Öz-Ak Gıda adına Mehmet Özdoğan, beşinci Kavsan Ayakkabı adına Süreyya Kavlu, altınca Ar-San Makina adına Zafer Kayılı, sekizinci Yetsan Oto Radyatör adına Mehmet Akif Yetik, dokuzuncu Yağmaksan adına Mesut Bayram ve onuncu Traktörcüler İşyeri Kooperatifi adına Ali Gökşen teşekkür belgelerini aldı.

2014 Gelir Vergisi dalında birinci olan Mustafa Uzun adına Ebubekir Bulat, ikinci Erdem Çenesiz adına Ertan Özcan, altıncı Latif Aksoy ve onuncu Nurettin Bıyık, teşekkür belgelerini protokol üyelerinden teslim aldı.

Kaynak : Çorum Hakikmiyet Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam