21 Kız öğrenci için hafızlık icazet töreni düzenlendi

ÇORUM 22 Ekim 2021 00:18
Videoyu Aç 21 Kız öğrenci için hafızlık icazet töreni düzenlendi
A
a

Bahçelievler Kız Kuran Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 21 kız öğrenci için hafızlık icazet töreni düzenlendi. Çorum İl Müftülüğüne bağlı olarak hizmet veren Bahçelievler Hafızlık Kız Kuran Kursu ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesinin katkılarıyla organize edilen hafızlık icazet töreni, Çorum Devlet Tiyatro Salonunda gerçekleşti...


ÇORUM'DA 21 KIZ ÖĞRENCİ HAFIZ OLDU


Bahçelievler Kız Kuran Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 21 kız öğrenci için hafızlık icazet töreni düzenlendi. Çorum İl Müftülüğüne bağlı olarak hizmet veren Bahçelievler Hafızlık Kız Kuran Kursu ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesinin katkılarıyla organize edilen hafızlık icazet töreni, Çorum Devlet Tiyatro Salonunda gerçekleşti.

HAFIZLIK İCAZET TÖRENİNE YOĞUN İLGİ

Çorumlu kadınların büyük ilgi gösterdiği törene; İl Müftülüğü kadın görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ile öğrenci yakınları ve çok sayıda davetli katıldı. Bahçelievler Hafızlık Kız Kuran Kursu öğrencilerinden Rüveyda Aksungur’un Kur’an tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık yaptı.

EN BÜYÜK YOLDAŞ KUR'AN-I KERİMDİR

İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, konuşmasında “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir hadis-i şerifinde; ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir.’ buyurmuştur. Bu noktada kız öğrencilerimizi kutluyorum. Ayrıca bu çocukları yetiştiren siz değerli velileri ve onları okutan hocalarımızı da tebrik ediyorum. Şunu unutmamak gerek insana dünyada da ahirette de yoldaş gerekli. En büyük yoldaş ise Kur’an’dır. Çünkü Peygamberimiz buyurmuştur ki: Kim Kur’an’ı okur, onu ezberler, onunla amel eder, onu hayatına uygular, onunla hem hal olursa; Kur’an o kişiye kıyamette yoldaş olur, şefaatçi olur. Dolayısıyla en büyük yoldaşı edinen sizleri kutluyorum” dedi.

ONUR BELGESİ VERİLDİ, TAÇLARI TAKILDI

Törende Kuran Kursu’nu başarıyla tamamlayarak “Hafize” olmaya hak kazanan 21 öğrenciye hocaları tarafından “onur belgeleri” verildi ve hafızlık taçları takıldı. Törende ayrıca, İl Müftülüğü tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Kuran ziyafetleri, ilahiler, şiirler ve slayt sunumunun yapıldığı tören Alaca İlçe Vaizi Perihan Ayvalı’nın duası ile sona erdi. 


Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam