2016 Ekim ayında Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde Çorum’da gerçekleştirilecek

ÇORUM 20 Ağustos 2016 10:52
Videoyu Aç 2016 Ekim ayında Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde Çorum’da gerçekleştirilecek
A
a

2016 yılında Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası öncesi hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken basın toplantısı düzenlenerek hazırlıklar hakkında bilgiler verildi.Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası’na yeni yapılan spor salonu yetişmiyor, Atatürk Spor Salonu tadilatına başlanıyor.

ŞEHRİN ve ÜNİVERSİTENİN YAPTIĞI BİR ORGANİZASYON OLACAK
12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası'nın 24 - 29 Ekim 2016 tarihleri ​ arasında yapılacak
Bu şampiyona ile birlikte Çorum  bir tarih yazacak. Belki de yazılacak başka destanlarında önünü açmış olacak. Çorum Ak Parti Milletvekili
TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun girişimleriyle Çorum'a kazandırılan bu organizsyona Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ayrı bir önem veriyor. Külcü Çorum’u marka şehir yapacağız’ demişti. Salim Uslu'da biz bu şampiyonayı Çorum’a alarak bunu ispatlamış olduğumuzu düşünüyorum ifadelerini kullanan Uslu,Çorum bir medeniyet şehri olduğu için,şampiyonanın Çorum’a alınması konusunda Rektörümüz, şampiyona teklifimizi olumlu bir şekilde değerlendirmiştir açıklamaları basına yansımıştı . 


 DÜNYA ŞAMPIYONASI ÇORUM ATATÜRK SPOR SALONU’NA ALINDI

Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası’na yeni yapılan spor salonu yetişmiyor, Atatürk Spor Salonu tadilatına başlanıyor.


Dünya Şampiyonası  Atatürk Spor Salonu’nda

24-29 Ekim tarihleri arasında Çorum Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan 12. Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası için bir yıl önce yapımına başlanan Spor Salonu’nu yapan firma iş  bitimi için hafta başında 210 günlük ek süre talep edince bu büyük organizenin yapılması için emektar Atatürk Spor Salonu tadilatınra başlanacak.
 
Dünya Güreş Şampiyonasına yetiştirilmesi için yoğun çaba harcanan Spor Salonu inşaatında gelinen son noktada bunun mümkün olmadığı anlaşıldı. Bu ihtimal düşünülerek organizenin yapılması için B plan olarak hazırlanan Atatürk Spor Salonu tefrişatının tamamen yenilenmesi için gerekle çalışmalara hemen başlanacak.
BESYO Müdürü ve Dünya Şampiyonası Organizasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Faruk Yamaner tüm çabalarına rağmen yeni salonun firma tarafından şampiyonaya yetiştirilemediğini söyledi. Yamaner bu ihtimali düşünerek B planı olarak hazırladıkları Atatürk Spor Salonu’nu devreye soktuklarını söyledi.
 
Rektör Reha Metin Alkan’ın görüşmeleri sonucunda Milletvekili Salim Uslu tarafından Atatürk Spor Salonu tadilatı için 200 bin liralık bir ödenek çıkartıldığını belirten Yamaner ‘Hazırlanacak proje doğrultusunda Atatürk Spor Salonu’nda gerekli tüm tadilat işlemleri en kısa sürede yapılacak. Salonun tüm tefrişatı yenilenecek ve mevcut salonun böyle bir şampiyonaya en uygun hale getirmek için tüm çalışmaları yapacağız. Önümüzdeki yıl ev sahipliği yapacağımız Üniversiteler Avrupa Futsal Şampiyonası’nı yeni salonumuzda yapacağız’ dedi.





DÜNYA GÜRE? ?AMP?YONASI ?Ç?N HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR ?AMP?YONAYA 40 ÜLKEDEN SPORCULAR KATILACAK



 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam