20 yıldır atıl kalan Çorum Hava alanı Projesi yeniden Gündemde

ÇORUM 23 Ocak 2016 16:41
Videoyu Aç 20 yıldır atıl kalan Çorum Hava alanı Projesi yeniden Gündemde
A
a

Vali Ahmet Kara, Çorumlu iş adamımız olan Ahmet Ahlatcı’nın da konuya hassas yaklaştığını ve pistin yapılması durumunda hava alanı binasının yapımını da Ahmet Ahlatcı’nın üstleneceğini söyledi.

VALİ KARA'DAN ÇORUM GÜNDEMİNE DAİR DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.

20 yıldır atıl kalan Çorum Hava alanı Projesi yeniden Çorum gündeminde getirdi. Bu konu için Milletvekillerimizi ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımı bu konuda bilgilendireceğini söyledi.

ÇORUM VALİSİ AHMET KARA'DAN YENİDEN HAVA ALANI GİRİŞİMİ

IMG_8451
Çorum Valisi Ahmet Kara  20 yılldır  bir türlü yapılamayan Çorum Havaalanı için yeniden devreye girdi

Çorum Valisi Ahmet Kara basın mensupları ile yeni Emniyet Müdürlüğü binasında bir araya geldi. Vali Kara Çorum’u yakından ilgilendiren konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Çorum’un yıllardır hayali olan havaalanı tekrar gündeme geldi. Basın mensupları ile yeni emniyet binasında bir araya gelen Vali Ahmet Kara, Çorumlu vatandaşların hayali olan Çorum Havaalanı konusunda bir proje gerçekleştirdiğini ve bu projeyi Çorum milletvekilleri ile istişare edildikten sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sunacağını belirtti. Vali Kara, Bakan Binali Yıldırım ile bu konuyu kısa süre önce görüştüğünü belirtirken, Bakanımıza sıcak bakması durumunda proje ile gelineceğini söylediğini ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ında bu konuya sıcak baktığını belirtti.
 Haber Yorum E.Şimşek ; Çorumlular önemli bir yatırımı Yozgat’a kaptırmış olmanın sıkıntısını yaşıyor.
Çorum nüfusu, konumu ve birçok potansiyeli itibariyle çevre illerden çok önde olmasına rağmen eski tabiri ile Anadolu Kaplanı iken maalesef bu illerden geri kalır olmuştur.Çorum her şeyi hak eden bir ildir.


1995 yılında projesi ihale edilen ve 1996 yılında yapımına başlanan Çorum Havaalanı inşaatı 1998 yılında durdu. Çorum-Ankara karayolu Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında inşaat temel seviyesinde kaldı. Yüzde 22’si yapılan ve o yıldan itibaren tek bir çivi bile çakılmayan havaalanı projesi, 2002 yılında tamamen rafa kaldırıldı. Çorum’un hava ve demiryolu ihtiyacı ise herzaman gündemin enbaşında yer aldı. 2008 yılında Merzifon’a havaalanı açılmasıyla birlikte bu ihtiyaç kısmen karşılandı. Ancak uçuş  ve Ulaşım saatleri  Çorumluları memnun etmedi. Lütfi Elvan Çorum'a verdiği Merzifon Havaalanı'n isminin başına  'Çorum' isminin ekleneceği müjdesi henüz gerçekleşmedi.

VALİ KARA  AHLATCI'DAN YENİ  HAVAALANI İÇİN DESTEK OLACAĞINI SÖYLEDİ

Çorum’un uzun yıllardır en büyük beklentisi olan havaalanı konusunu Çorum Valisi Ahmet Kara yeniden gündeme taşıdı. Havaalanı yapımı için İl Özel İdaresi’nin 600 dönümlük arsa tahsis ettiğini ifade eden Vali Kara, projenin atıl bir şekilde beklediğini kaydetti. Kara, 1996’da inşaatına başlanan ancak 2002’de rafa kaldırılan projeyle ilgili rapor hazırlattıklarını söyledi. Raporu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a sunduklarını belirten Kara, “Çorum’a Havaalanı yapılması için bir gayretin içine girdik. Merzifon havaalanına ulaşımın 8 kilometre kısaltılması için yol çalışması yapılacak. O yola harcanacak para ile Çorum havaalanının pistleri yapılabilir. Çorumlu işadamımız Ahmet Ahlatcı, devlet pistleri ve kuleyi yaparsa binayı kendisinin yapacağını söyledi. Hatta pisti doğalgazlı sistem ile alttan ısıtmalı bile yapmayı düşünüyor” dedi.

Gazetecilerin, projeyle ilgili başlatılan girişimin milletvekilleri tarafından nasıl karşılanacağını sorması üzerine Vali Ahmet Kara, şunları söyledi: “Başlattığımız çalışmayı milletvekillerinin bazıları ile paylaştık. Diğerleriyle de paylaşacağız. Onlar da destek verecektir. Eski Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan, havaalanına soğuk baktığı için gündeme getirilmiyordu. Ancak Sayın Binali Yıldırım, projeyle ilgili konuşmamızda ‘getirin bakalım’ deyince bizde çalışma başlattık. Yapabilirsek vekillerin de başarısı olacak. Ayrıca olumlu ya da olumsuz artık bu konuyu sonlandırmak istiyoruz. Yapılırsa havaalanına kavuşacağız. Olmaz ise eğer atıl durumda bekleyen 600 dönümlük arsayı Bakanlıktan tekrar alıp farklı bir alanda değerlendireceğiz.”

Konuyu iş adamı Ahmet Ahlatcı ile de paylaştığını belirten Vali Ahmet Kara, Çorumlu iş adamımız olan Ahmet Ahlatcı’nın da konuya hassas yaklaştığını ve pistin yapılması durumunda havaalanı binasının yapımını da Ahmet Ahlatcı’nın üstleneceğini söyledi. Vali Kara, milletvekillerimiz ile bir araya geldiğimizde bu konuyu da değerlendirmek istediklerini ve bu konuda vekillerimiz ile birlikte gerekli adımları atarak inşallah Çorum’a havaalanını kazandıracağız dedi.
Vali Ahmet Kara’nın bu açıklamasından sonra havaalanı konusu tekrar gündeme getirerek
Çorum’u heyecanlandıracağa benziyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam