18 Mart Çanakkale Zafer’inin 101. Yılı dönümü dolayısıyla Vatandaşlar bugünkü öğle yemeği yağsız buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve ekmekti.

ÇORUM 18 Mart 2016 19:33
Videoyu Aç 18 Mart Çanakkale Zafer’inin 101. Yılı dönümü dolayısıyla Vatandaşlar bugünkü öğle yemeği yağsız buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve ekmekti.
A
a

Belediye başkanı Muzaffer Külcü,Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan'la birlikte Çanakkale Savaşı'nda askerimizin çok zor şartlar altında cansiperane savaştıklarının bir göstergesi olan askerlerimizin savaştaki menüsü; buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmeği Saat Kulesi önünde ikram yaptılar.

Belediye başkanı Muzaffer Külcü bu gün saat kulesi önünde, öğle yemeğinde yağsız buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve ekmek ikramı yaptı. Çanakkale ruhunu canlandırmak amacıyla yapılan etkinlikte, öğrencilerin Çanakkale savaşındaki zorlukları bir nebze olsun anlaması ve ecdadının hangi şartlarda bu toprakları koruduğunun anlaşılması amaçlandığı belirtti..

Konu hakkında açıklama yapan Ticaret Borsası yetkilileri ise,Sahipsiz bırakılan bir vatanın er ya da geç batacağını, eğer biz bu gençleri bilinçli birer vatandaş olarak yetiştirirsek bu çocukların bu topraklara her daim sahip çıkacağını belirttiler.

Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan “Nasıl ki o gün o yüce ruhlu insanlar bir parça ekmeği bile paylaşmışlar, bizde bu gün bir parça ekmeği ve bir kaşık çorbayı paylaştık” dedi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam