17-25 Aralık Operasyonları / Bir darbe girişiminin hikayesi

Güncel 17 Aralık 2016 12:39
Videoyu Aç 17-25 Aralık Operasyonları / Bir darbe girişiminin hikayesi
A
a

Video Haber İzle: Gülen cemaati ! ki kendilerine cemaat demek yerine camia hizmet gibi ifadelerle tanımlamayı tercih ediyor. Uzun yıllara dayanan sinsi bir planla özellikle emniyet ve yargıda kadrolaşarak devlet içerisinde bir paralel yapı oluşturdu.

12 Haziran 2007

Ümraniye' de bir gece konduda 27 el bombası bulunması sonucunda Türkiye kamuoyu Ergenekon terör örgütü ile tanıştı. FETÖ mensupları ergenekon davasını balyoz, sarıkız, ay ışığı, yakamoz gibi darbe planlarının ortaya çıkmasını fırsat bilerek emniyet ve yargı içerisinde kendi adamlarının önünü açacak hamleler yaptı. Sahte deliller üretmekten suç icat etmeye varana kadar bir dizi eylem sonucunda devletin kozmik odasına kadar sızdı.

29 Ocak 2009

İsviçre' nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Formunda, Dünya tarihine ''ONE MİNUTE'' olarak geçen olay yaşandı FETÖ ve cemaati bu olaydan hiç hoşlanmadı. Samanyolu haber Televizyonunda eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk' u konuk ederek bu olayı küçümsedi.

31 Mayıs 2010

İsrail tarafından uygulanan ambargo nedeniyle temel insani ihtiyaçların bile karşılanamadığı Filistin' e yardım amaçlı yola çıkan ''Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım'' filosu uluslararası karasularda İsrail askerlerince saldırıya uğradı. Bu kanlı baskında 9 kişi şehit oldu. Fetö bu kanlı baskını değerlendirirken İHH' nın İsrail' den izin almamasını eleştirdi ve ''İsrail' in onayı olmadan hareket etmek otoriteye baş kaldırmaktır.'' dedi.

7 Şubat 2012

İstanbul' da özel yetkili savcı Sadrettin Sarıkaya: KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner, eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş ve iki mit görevlisini ifadeye çağırdı. Hükümetin açılım süreci politikalarını kendi amaçlarına uygun görmeyen FETÖ, polis ve yargıdaki unsurları aracılığı ile bu politikalara müdahale etmeye, kendi arzusu istikametince yönlendirmeye çalıştı. Mit müsteşarı üzerinden hükümetin en tepesine ulaşmayı amaçlayan bu operasyon Hükümetin hızlı ve yerinde müdahaleleriyle sonuçsuz kaldı.

27 Mayıs 2013

''Mesele sadece gezi parkı değil arkadaş sen hala anlamadın mı? Hadi Gel'' ifadesiyle özetlenebilecek Taksim gezi olayları patlak verdi. Takiyeci politikarlarını devam ettirmeyi sürdüren FETÖ cemaati ve yayın organları iki yüzlü hareketlerine devam ederken olayların kızışmasında etkin rol oynadı.

17-25 Aralık Operasyonları

İyiden iyiye deşifre olan paralel yapı bugün kendilerinin bile önemsemediği dershaneler meselesini bahane ederek mağdur rolü oynarken bir yandan da polis ve yargıdaki paralel yapısıyla topyekun bir saldırıya başladı. Hükümetin kararlı tutumu karşısında son koz olarak bir biriyle ilgisi olmayan uydurma delillerle çeşitlendirilmiş bir çok dosyayı öne sürerek büyük bir operasyon başlattı. İş adamları, kamu görevlileri, Belediye Başkanları, Bakan çocukları, Bakanlarında aralarında bulunduğu operasyonun asıl amacı ise darbe yaparak meşru hükümeti alaşağı etmekti . Büyük bir algı operasyonuna giren FETÖ bir din adamına yakışmayacak beddua seansları ile gerçekten bir cemaat olmadığını 1090' da kurulan haşhaşiler örgütü gibi örgütlü bir yapı olduğunu uydurma delillerle, şantajla, montajlanmış ses kayıtlarıyla büyük bir karakter suikasti planladığını açık bir şekilde göstermiş oldu.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam