12. Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası'nın,açılışı renkli görüntülere sahne oldu

Spor 25 Ekim 2016 20:46
Videoyu Aç 12. Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası'nın,açılışı renkli görüntülere sahne oldu
A
a

TRT / Haber E.Şimşek : Çorum Hitit Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen 12. Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası, Renkli açılışla başladı.


Çorum'da Atatürk Kapalı Spor salonunda saat 18-00: başlayan 12. Dünya  Üniversite Güreş Şampiyonasıi'nın resmi açılış  töreni  renkli görüntülere sahne oldu.Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen açılış törenine Ak Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç,Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Leopold Germain Senghor, Güreş Federasyonu Başkan Vekili Zeki Gül,Hitit Üniversitedi Rektörü,Prf .DR Reha Metin Alkan ,olimpiyat şampiyonu Taha Akgül, dünya ve olimpiyat şampiyonu Tevfik Kış ve dünya ve Avrupa şampiyonu Nazmi Avluca ile çok sayıda öğrenci ve Spor sever vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Tamer, federasyon olarak Türkiye'de çok büyük organizasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Organizasyonlar arasında en önemli ve anlamlı olan organizasyonun Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası olduğunu belirten Tamer, "Güreş şampiyonasına ev sahipliği yapan Hitit Üniversitesi rektörüne ve akademik personeline teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu tek başımıza yapmamız mümkün değil. Bu nedenle bizlere yıllardır destek veren hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Güreşin merkezi Çorum'da böyle bir organizasyon gerçekleştirdiğimiz için federasyon adına çok mutluyum." dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da güreş sporu denildiğinde Çorum'un da ön plana çıktığını, çok iddialı sporcuların çıktığı bir kentte böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin gururunu yaşadığını vurguladı.

2013 yılından bu yana yoğun bir çabanın sonucunda etkinliği yapabilir hale geldiklerini belirten Alkan, "Bu süreçte hepimiz çok yoğun bir çaba gösterdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kemal Tamer hocamız olmasaydı bu etkinliği Çorum'a kazandıramayabilirdik." diye konuştu.

Belediye başkanı Muzaffer Külcü ise şampiyona için 30 ülkeden gelen 300 civarında sporcuyu Çorum'da ağırladıkları için memnuniyet duyduklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Dicle Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Daha sonra dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonu sporcular Taha Akgül, Tevfik Kış ve Nazmi Avluca'ya katılımlarından dolayı plaket verildi.

Vali Necmeddin Kılıç'ın açılışını yaptığı şampiyonada, gün içerisinde elemeleri yapılan 57, 65, 74 ve 97 kilogramda final müsabakaları gerçekleştirildi.
26 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun mücadele edeceği şampiyonada Türkiye'yi, erkeklerde ve kadınlarda temsil edecek sporcular şunlar:
Atatürk Spor   Salonu'nda düzenlenen ve 30 ülkeden sporcuların mücadele ettiği şampiyonada müsabakalar, serbest, grekoromen ve kadınlar ar olmak üzere 3 kategoride yapılıyor.Eleme maçlarıyla başlayan şampiyonada ilk olarak İran ve Kanadalı sporcular mindere çıktı.


Erkekler serbest:

57 kilo: Ahmet Peker (Adnan Menderes Üniversitesi)

61 kilo: Recep Topal (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)

65 kilo: Burak Doğan (Adnan Menderes Üniversitesi)

70 kilo: Selahattin Kılıçsallayan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)

74 kilo: Nuri Temur (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)

86 kilo: Samet Özaslan (Niğde Üniversitesi)

96 kilo: Fatih Yaşarlı (Adnan Menderes Üniversitesi)

125 kilo: Yunus Emre Dede (Adnan Menderes Üniversitesi)

 

Erkekler grekoromen:

59 kilo: Ayhan Karakuş (Trakya Üniversitesi)

66 kilo: Enes Başar (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)

71 kilo: Cengiz Arslan (Adnan Menderes Üniversitesi)

75 kilo: Furkan Bayrak (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)

80 kilo: Aslan Atem (Bartın Üniversitesi)

85 kilo: Metehan Başar (Kocaeli Üniversitesi) 

98 kilo: Fatih Başköy (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)

130 kilo: Osman Yıldırım (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)

 

Kadınlar:

48 kilo: Evin Demirhan (Siirt Üniversitesi)

53 kilo: Aysun Erge (Ondokuz Mayıs Üniversitesi) 

55 kilo: Bedia Gün (Trakya Üniversitesi)

58 kilo: Elif Yanık (Trakya Üniversitesi)

60 kilo: Derya Bayhan (Siirt Üniversitesi)

63 kilo: Sinem Topçu (Trakya Üniversitesi)

69 kilo: Buse Tosun (Bartın Üniversitesi)

75 kilo: Kıymet Koçyiğit (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi)

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam