12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nın 24-29 Ekim 2016 tarihleri arasında Çorum’da

ÇORUM 23 Mart 2016 19:32
Videoyu Aç 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nın 24-29 Ekim 2016 tarihleri arasında Çorum’da
A
a

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr.Faruk Yamaner, Çorum’a Türkiye’nin en büyük spor salonlarından birini kazandırdıklarını söyledi.Kuzey Kampüsü’nde yapımı devam eden spor salonu inşaatında çeşitli incelemelerde bulunan Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Faruk Yamaner, salonu basın mensuplarına tanıttı.

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr.Faruk Yamaner, Çorum’a Türkiye’nin en büyük spor salonlarından birini kazandırdıklarını söyledi.
Kuzey Kampüsü’nde yapımı devam eden spor salonu inşaatında çeşitli incelemelerde bulunan Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Faruk Yamaner, salonu basın mensuplarına tanıttı.
Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Faruk Yamaner, Çorum’a Voleybol Avrupa Şampiyonası da vermek istediklerini ancak Nisan ayında salonun tamamlanmasının mümkün olmaması nedeni ile başka bir ile verildiğini belirtti.

“SPOR SALONUNA HAYRAN KALDILAR”
Şu ana kadar 9 ülkenin şampiyonaya katılmak için akredite yaptırdığını belirtenProf. Dr. Faruk Yamaner “2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası hem üniversitemiz hem de ilimiz için çok çok önemli. Bu güreş şampiyonasının yanı sıra Avrupa Futsal Şampiyonası’nı da Çorum’a aldık. Hatta Avrupa Voleybol Şampiyonası’nı da Çorum’da yapmak istediklerini söylediler. Ancak Nisan ayı içerisinde yapılacak olan şampiyonaya salonun yetişme şansı maalesef yok. 3 ay önce salonları incelemek adına bir delegasyon geldi. Bu delegasyona da hem salonumuzu gezdirdik hem de planlarımızdan bahsettik. Salona hayran kaldılar. Bizden birçok alanda kaliteyi aşağıya çekmemizi bundan sonra şampiyonaya ev sahipliği yapacak olan diğer takımların sıkıntı yaşayabileceğini belirttiler” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SALONLARINDAN BİRİ OLACAK”
İçerisinde çeşitli spor müsabakalarının yapılacağı salonu basın mensuplarına tanıtan Prof. Dr. Faruk Yamaner, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Dünya Güreş Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan salonumuz, uluslararası standartlara tamamen uygun. Uluslararası standartlarda salon yüksekliğinin 12 metre olması gerekiyor. Bizim salonumuzun yüksekliği ise 15 metredir. Aynı zamanda salon içerisinde farklı farklı salonlar da bulunmaktadır.
Salonun tamamlanması ile birlikte Türkiye’nin en büyük salonlarından bir tanesi olacak. Diğer üniversite salonlarımıza baktığımızda Anadolu Üniversitesi dışında böyle büyük bir salona sahip başka bir üniversite daha yok.

“45-50 ÜLKENİN GELMESİNİ BEKLİYORUZ”
Ev sahipliğini yapacağımız 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’na şu ana kadar 9 ülke akredite yaptırmış. Uluslararası Güreş Federasyonu’na kayıtlı olmayan 3 ülke daha akredite olabilmek için başvurusunu yapmış. Biz bu şampiyonaya 45-50 ülkenin katılmasını bekliyoruz. Ülkelerle de yazışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor.

“SALONDAN BÜTÜN ÇORUM FAYDALANACAK”
Yapacağımız bu salondan Çorum’da herkes faydalanabilecek. Bu tesis Hitit Üniversitesi’ne ait bir tesis olmayacak. 3 bölümden oluşan tesisimiz içerisinde 20×40 ebadında 2 ayrı salon daha bulunmakta bu salonlarda Voleybol, Hentbol gibi branşlara uygun halde çizimleri yapılacak. Yine aynı zamanda bu salonlar içerisine 2 adet güreş minderi sığmakta. Burada ısınan güreşçiler aşağıya inip müsabakasını yapabilecek. 18 eğitim görevlisi odası mevcut.

“SES GETİREN JİMNASTİKÇİLER YETİŞTİRECEĞİZ”
Salonumuzun alt katında bulunan Jimnastik salonumuzla da gayet iddialıyız. Bu salonda 5 yıl içerisinde Türkiye’de ses getirecek Jimnastikçiler yetiştireceğiz. Buna herkes şahit olacak. Yine alt katta atış poligonu ve Fizyoloji-Anatomi salonlarımız da olacak.

FUTBOL SAHASI İÇİN DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”
Salonumuzun yanında bulunan yere Spor Toto’nun da desteği ile yapacağımız futbol sahasında desteğe ihtiyacımız var. Işıklandırmasıyla, saha kenarında tartan pistiyle güzel bir saha yapmayı istiyoruz. Ancak gelen ödenek belli. Bu gelen ödenek bunları karşılamıyor. Sahanın bakım kolaylığı nedeni ile sentetik olmasını arzuluyoruz. En azından saha zeminin yapımı için iş adamlarımızdan, Belediyemizden ve İl Özel İdaremizden destek bekliyoruz. Futbol sahamızı yine 110×90 ebadında yaparak bütün müsabakalara uygun tutmak istiyoruz.

Kaynak : kanal19tv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam