1.ÜLKELER EL SANATLARI VE HEDIYELIK EŞYA ALIŞVERIŞ FESTIVALI AÇILDI

ÇORUM 23 Ocak 2016 14:41
Videoyu Aç 1.ÜLKELER EL SANATLARI VE HEDIYELIK EŞYA ALIŞVERIŞ FESTIVALI AÇILDI
A
a

un Fuarcılık tarafından organize edilen, 1. Ülkeler El Sanatları ve Hediyelik Eşya Alışveriş Festivali dün düzenlenen törenle açıldı.

Sun Fuarcılık tarafından organize edilen, 1. Ülkeler El Sanatları ve Hediyelik Eşya Alışveriş Festivali dün düzenlenen törenle açıldı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar Kompleksi’nde gerçekleşen açılışa Vali Ahmet Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Sun Fuarcılık sahibi Mehmet Saçmacı ve bazı daire müdürlerinin yanısıra davetliler katıldı.

‘YÖRESEL YİYECEKLER YÖNÜNDEN ÇOK ZENGİN BİR BÖLGEYİZ’

Açılış töreninde konuşma yapan Vali Ahmet Kara,  bu tür fuarların tanıtım konusunda çok faydalı yeri olduğunu belirterek, “Bizim Çorum’da yöresel yiyeceklerimiz çok fazla ve tabiatımız endemik yönden çok zengin.” dedi.

Vali Kara konuşmasına şöyle devam etti:

“Hem hediyelik eşya yönünden hem yöresel yiyecekler yönünden çok zenginiz. 600 çeşiti barındıran Osmanlı mutfağımız var bizim. Bu fuar bize inşallah sıfır noktadan bir kalkış noktası olsun. Çorum olarak biz buradan kalkalım. Dünya tanıtımla, sunumla, algıyla idare ediliyor. Kargı tulumumuz, bamyamız, kebabımız, İskilip dolmamız var. Yiyecek ve kültür olarak zengin bir bölgedeyiz. Dünyanın ilk yemek kültürü bu topraklarda oluştu. Buna önem vermemiz lazım. Fuarın hayırlı olmasını diliyorum.”

FESTİVALE 50 İLDEN 80 FİRMA KATILDI

Festival hakkında bilgi veren Sun Fuarcılık Sahibi Mehmet Saçmacı Çorum'da ilk kez gerçekleştirilecek organizasyona 50 ilden toplam 80 firmanın katılacağını söyledi. Fuarda, illerin yöresel ürünleri, el sanatları ve çeşitli özel günlere uygun hediyelik eşya ürünlerinin satışa sunulacağını belirten Saçmacı, ayrıca civar il ve ilçelerden de etkinliğe özel müşteri servisi tahsis edeceklerini ifade etti. Mehmet Saçmacı, Çorum'u bu alanda bir cazibe merkezi haline getirerek, bundan sonraki süreçte yılda 2-3 organizasyon gerçekleştirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Açılış töreninin ardından protokol üyeleri stantları ziyaret etti. Heyet üreticilerle sohbet ederek yöresel ürünlerin de tadına baktı.

El Sanatları ve Hediyelik Eşya Alışveriş Festivali’nin 31 Ocak tarihine kadar açık olacağı belirtildi.

 

 

Kaynak : Çorum Hakikmiyet Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam