"Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik, Kardeşlik Sempozyumu ve Ödülü" Külliyede yapılması planlanıyor

Asayiş haber 4 Mart 2017 17:44
Videoyu Aç  "Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik, Kardeşlik Sempozyumu ve Ödülü" Külliyede yapılması planlanıyor
A
a

Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan "Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik, Kardeşlik Sempozyumu ve Ödülü" programı Külliyede yapılması planlanıyor.

Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan "Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik, Kardeşlik Sempozyumu ve Ödülü" programının Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan onay çıktı.

Konu dün yapılan bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. Basın açıklamasına AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Erkan Ersoy ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem SirGavaz katıldı.

Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik, Kardeşlik Sempozyumu ve Ödülü" programını geçen yıl yapmayı planladıklarını ancak olmadığını kaydeden Rektör Alkan, "Üniversite olarak bulunduğumuz ilin sosyal ve kültürel dokusuna katkı sağlamak amacıyla hizmet ediyoruz.  Sadece 80 milyon değil gönül coğrafyamız bizden pek çok şey bekliyor" şeklinde kaydetti.

Rektör Alkan yaptığı konuşmada Hitit Üniversitesi'nin Antartika'ya gitmesine değinerek, "Bu bir seyahat değildir. 2050'li yıllarda büyük bir hazineye sahip olacak Antartika kıtasında ki çalışmalarda ve kaynakların işletilmesinde söz sahibi olabilmeniz için orada bir merkeze sahip olmanız gerekiyor. Merkeziniz yoksa sadece takip eden ülke olursunuz. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde başlatmış olduğu bu projede bizlerde varız. Demek ki doğru yöntemler belirlenirse doğru araçlar kullanılırsa 100 yıllık bir üniversiteyle pek çok şey gerçekleştirebilirsiniz. Önce kendinize inanmanız güvenmeniz ama herşeyden önce kendinize hedef belirlemeniz gerekiyor. Bunları yapınca da ortaya çıkanları görüyorsunuz" dedi.

Rektör Alkan, yaptıkları çalışmalardan kendilerine verdiği desteklerden dolayı  Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt'a, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ'a ve Belediye Başkanı Turhan Candan'a  teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Daha sonra konuşan Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ise  "Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik, Kardeşlik Sempozyumu ve Ödülü" programının Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılmasına Külliyeden onay çıktığını ifade ederek, "Projenin 12-15 Eylül tarihlerinde yapılması planlanıyor. Ama tarih net değil. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın hocamızın açılış konuşmasıyla başlayacak.  Sayın Cumhurbaşkanımızın, Barış Ödülünü alanlarla Çorum'da yada Külliyede buluşmasıyla bitecek. Bu sene ilkini yapacağız ve sürdürülebilir olmasına çalışacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hitit Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Çorum Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası paydaşlarımız olacak. Bu projede Çorum sanayicilerinden ve basının da destek alacağımızı umuyoruz. Katılımın yüksek olmasını bekliyoruz. Çorum Cumhurun himayesinde" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam