"Şehit Emanetleri Sergisi" açılışında bizlere destek verenlere Teşekkür ederiz

ÇORUM 17 Temmuz 2020 10:42
Videoyu Aç "Şehit Emanetleri Sergisi" açılışında bizlere destek verenlere Teşekkür ederiz
A
a

Çorum Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Derneği Başkanı Galip Deniz,vatan savunmasında şehit düşenlerin eşyaları ile hatıralarının yer aldığı "Şehit Emanetleri Sergisi" törenle açıldı.Ülke savunmasında yaşamını yitiren şehitlerimizin kıyafet ve eşyasından oluşan "Şehit Emanetleri Sergisi"nin açılışı ilimizde gerçekleştirildi...


Çorum Belediyesinin ev sahipliğinde, Şehit Aileleri Birliği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen Şehit Emanetleri Sergisi’nin açılış töreninde bizlere destek veren her türlü imkanını seferber eden, onurumuza onur , gururumuza gurur katan başta Çorum Belediye başkanımız Dr.Halil İbrahim Aşgın, olmak üzere Başkan yardımcımız Av.İsmail Yağbat,Kültür müdürü Hasan Tomuk,İç mimar Bahar hanıma,Bilgehan beye, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri, şehit aileleri şehitlerinden kalan emanetlerini bizimle paylaşan ailelerimize ve  dernek üyelerimize çok teşekkür ederim ve şükranlarımı sunarım.

 

Kültür Park içerisinde yer alan iki katlı müzenin giriş katında oluşturulan alanda, 48 şehidin üniforma, tesbih, cüzdan, çakmak, fotoğraf gibi kişisel eşyalarının yanı sıra askerlerin şehit olduklarında üzerlerinden çıkan eşyalar ile ailelerine gönderdikleri mektuplar da yer alıyor. 

Açılış töreninde konuşan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümü dolayısıyla bugüne kadar vatanı ve milleti için can veren tüm şehitlere rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.

"Peygamberlikten sonra en yüksek mertebe şehitliktir"

Şehitlerin, kutsal ve aziz bildikleri değerler uğruna canından ve malından vazgeçtiklerini vurgulayan Çiftçi, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz yüzlerce yıldır bu aziz vatanda birlik, huzur ve güven içerisinde yaşamamızı borçlu olduğumuz kutsal insanlardır. İnancımızda peygamberlikten sonra en yüksek mertebe şehitliktir. Hepsine ne kadar teşekkür etsek azdır. Belediyemize de onların aziz hatıralarını ve isimlerini yaşattıkları için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da 15 Temmuz 2016'daki ihaneti asla unutmadıklarını belirterek, yaşananların unutulmaması ve unutturulmaması amacıyla iki yıl önce 15 Temmuz Şehitler Müzesi'ni inşa ettiklerini söyledi.

"Şehitlerimizin emanetlerini sergilemek için çalışma başlattık"

İlk başta sadece 15 Temmuz şehitleri için faaliyete geçirilen müzenin kapsamını genişleterek vatan savunmasında can veren tüm şehitler için yeniden düzenlediklerini dile getiren Aşgın, şöyle konuştu:

"1960 yılından bugüne kadar terörle mücadele verilirken şehit olan tüm kardeşlerimizin emanetlerini sergilemek için çalışma başlattık. Müzemize gelenlerin 15 Temmuz şehitlerimizin emanetleriyle beraber diğer tüm şehitlerimizin de emanetlerini görmelerini istedik. Şehit Aileleri Derneği Başkanımız Galip Deniz'e verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum."

AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Oğuzhan Kaya da Şehit Emanetleri Sergisi için emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Çiftçi ve beraberindekilerce serginin açılışı gerçekleştirildi. (TRT Haber)


 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam