'Harem' balesi Çorum'da sanatseverlerle buluşuyor

ÇORUM 26 Eylül 2016 20:40
Videoyu Aç 'Harem' balesi Çorum'da sanatseverlerle buluşuyor
A
a

HATTUŞA’DA IKI DEV ORGANIZASYON:Hitit Medeniyeti’nin Başkenti Hattuşa’nın, UNESCO Dünya Miras Listesine kabul edilişinin 30. yılı nedeniyle Boğazkale’de iki önemli etkinlik düzenlenecek. 1 Ekim’de başlayacak etkinliklerde Harem Balesi sanatseverlerle buluşacak. Etkinlikler 2 Ekim’de halk oyunları gösterileriyle son bulacak.

Hitit medeniyetinin başkenti Hattuşa’nın, UNESCO Dünya Miras Listesine kabul edilişinin 30. yılı nedeniyle Boğazkale’de iki ayrı etkinlik düzenlenecek.Gazetecilerle yaptığı Basın Toplantısında konuşan, Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, “Tarihi ilçemiz, 1-2 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleşecek etkinliklerde iki dev organizasyona ev sahipliği yapacak” dedi.

Aydoğan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Tanıtma Fonu katkısıyla gerçekleştirilecek etkinliklerden ilki olan ‘Harem’ adlı balenin 1 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 19.30’da Hitit Surları önünde sahneleneceğini kaydetti.Ertesi gün ise aynı yer ve saatte Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Mehteran ve Halk Oyunları Gösterisi’nin gerçekleşeceğini belirten Aydoğan, sanatsever tüm Çorum halkını Boğazkale’de düzenlenecek etkinliklere davet etti.

“Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Harem adlı balede Osmanlı Usûl Müziği seslendirilecek.İki perdelik gösteride reji ve koreografide Devlet Sanatçısı Merih Çimenciler, dekor ve kostümde Alexander Vassiliev, ışıkta ise Tahsin Çetin görev alacak.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Boğazkale Belediyesi’nin de katkıda bulunduğu etkinliğin ikinci gününde ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Mehteran ve Halk Oyunları Gösterisi yer alacak.

ZAMANA DİRENEN BAŞKENT HATTUŞA

Bilindiği üzere Hitit Medeniyetinin Başkenti Hattuşa ve Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı, ülkemizde UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan 15 değerden biri ve bölge turizminin merkezi konumunda. Hattuşa, 1986 yılında Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edildi. Aradan geçen 30 yıl boyunca da Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bir değer olarak ilçemizin ve ilimizin tanıtılmasında önemli rol oymadı.

Hitit İmparatorluk Başkenti Hattuşa'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınmasının 30. yılı dolayısı ile Boğazkale Kaymakamlığı ve Boğazkale Belediye Başkanlığı ‘Dünya Kültür Mirası Listesi’nde 30 Yıl’ sloganı ile yıl boyunca çeşitli tanıtım etkinliklerinin düzenleneceği bir proje hazırlayarak hayata geçirdi. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Çorum Valiliği, Çorum Belediye Başkanlığı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından da desteklenen proje kapsamında yıl içerisinde çeşitli faaliyetler düzenleniyor.

Proje Kapsamında 1-2 Ekim 2016 tarihlerinde Hattuşa Şehir Surları önünde Devlet Opera ve Balesi’nin uluslararası bir gösterisi olan ‘Harem’, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün Mehter Takımı ve Halk Oyunları ekibinin gösterileri düzenlenecek.

Ayrıca; Dünya Kültür Mirası Listesinde 30 Yıl Projesi kapsamında hataya geçirilen ve planlanan faaliyetlerin tanıtımı ve duyurulması amacıyla 25 Eylül 2016 Pazar günü ilçemiz Boğazkale'ye bir basın turu düzenlenecek.”

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam