’BEKE KAPLICASINA YATIRIMCI ARIYORUZ’

ÇORUM 24 Ocak 2016 20:46
Videoyu Aç ’BEKE KAPLICASINA YATIRIMCI ARIYORUZ’
A
a

Mecitözü ilçesinde bulunan Beke Kaplıcaları’na yatırımcı aradıklarını anlatan Vali Kara, “Beke kaplıcalarını işletecek yatırımcı arıyoruz. Mecitözü en mağdur ilçelerden birisi. Mecitözü köylerinde sebze ve meyve yetiştiren bir ilçe.

Beke köyünde kaplıca suyu 4.5 kilometre uzakta idi suyu getirdik. 37 derece. Debisi yeterli. Kaplıca turizmine yeterli. Bu yatırımı bu yıl yapmayı planlıyoruz. Beke kaplıcalarının kalkınmada geri kalmış Mecitözü ilçesini ekonomik yönden canlandıracak. Sanatseverler Sokağı’nda çalışma yapıldı. Odası güzel bir gezinti sokağı haline gelecek. İsmet Eker Konağı ile ilgili bir çalışmamız var. Daha önce 99 yıllığına bağışlanmıştı Özel İdare’ye.Özel İdare’de restorasyon yapmış. Mirasçılarla görüşüldü ikinci kısmını da bize devrettiler.

Orada kırsal ve tarımsal veya endemik bitkiler müzesi oluşturmaya çalışıyoruz. Bilaller Konağı’nı sahipleri Kültür Müdürlüğü’ne bağışladı. Restorasyon projesi onaylanınca müdürlüğümüz o binada faaliyet gösterecek. Sıklık Parkı insanların yoğun rağbetine uğruyor. Mesire alanı yönünden oldukça fakiriz. Çatak’ta çalışmalarımız var. Oraya biraz fazla gidilmiyor” dedi.

Özel İdarenin 2015 yılı yatırımları hakkında bilgi veren Vali Kara, İl Özel İdaresi’nin 2015 yılında 357 milyon liralık kaynak kullandığını, bunun 110 milyon lirasının kırsal yatırımlar harcandığını bildirdi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam