‘AĞLAYAN ŞEHİR-HATTUŞA’ KENDİ MEKÂNINDA SAHNELENDİ

14 Ekim 2014 23:38
Videoyu Aç ‘AĞLAYAN ŞEHİR-HATTUŞA’ KENDİ MEKÂNINDA SAHNELENDİ
A
a

Hitit Mitolojisi’nin Kahramanları, 4 bin yıl sonra Hattuşa’ya geri döndüler. Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 9. Hititoloji Kongresi kapsamında hazırlanan “Ağlayan Şehir-Hattuşa” adlı tiyatro oyunu antik Hattuşa kentinde sahnelendi.

Yazar ve eğitimci Erdal Şahin yönetmenliğinde sahnelenen iki perdelik oyunda Hitit Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin yanı sıra Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz, Öğretim Görevlisi Nihal Gökçe ve Öğretim Görevlisi Sefa Üzbey de görev aldı. Tarihi Hattuşa Kenti 1. Nolu Tapınak alanında sahnelenen oyuna Boğazkaleliler büyük ilgi gösterdi. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz, “Ağlayan Şehir – Hattuşa” oyununu konunun geçtiği asıl mekânında sahnelemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Hattuşa antik kentinin yerelde sıkışıp kaldığını belirterek, “Bu değerler aslında ülkemiz için büyük bir kazançtır. Dünya kültürel mirasının kilometre taşlarından olan Hititleri, ilk yazılı anlaşmayı, dünyadaki ilk yazılı tabletleri anlatamamak bizlerin eksikliğidir. Hattuşa’ya senede 60 bin turist geliyor. Oysa dünyanın her tarafından araştırmacıların, turistlerin, gezginlerin arayıp bulamadığı bir mekandır Hattuşa. Bu tür etkinlikler, Hattuşa’yı, Boğazkale’yi ön plana çıkaracak, dikkat çekecektir. Bu oyunda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yazar ve eğitimci Erdal Şahin sahnelenen oyunda Hitit Kralı 1.Şuppililuma, Telpinu kanunlarını çiğneyerek kardeşi genç Tuthalia’yı öldürmesinin ardından yaşanan olayların ele alındığını söyledi.

haber3haber4haber5

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam