Yunanlılardan darbecileri istedik

Dünya 6 Şubat 2019 05:39
Videoyu Aç Yunanlılardan darbecileri istedik
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'ı Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlamıştı. Ardından Ankara'da ortak basın toplantısı yapıldı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Çipras Aleksis Çipras, Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmenin ardından ortak açıklama yaptılar.

Bu görüşmenin ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

FETÖ'cü olan darbecilerin iadesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröre karşı ortak tutum sergilenmesi gerektiğini ve Yunanistan'dan beklentisinin FETÖ, PKK, DHKP-C terör örgütü mensuplarının sığındığı bir ülke olmaması olduğunu söyledi.

Bu görüşmede, FETÖ'cü darbecilerin ülkemize iadesine yönelik beklentilerini, bir kez daha belirtmiş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir ve Selanik arasında yolcu ve yük taşıma imkanı sağlayacak olan deniz seferlerinin başlatılması, İstanbul ve Selanik arasında yapılan hızlı demiryolu hattı kurulmasını ve İpsala Kipi Gümrük Kapısında ikinci köprünün tamamlanmasına dair projeleri görüştük" dedi.

Avrupa Birliği'ne tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'ne ise tepkisini şu sözlerle belirtti:

"Başta vize serbesti olmak üzere 18 Mart Mutabakatı'ndan doğan sorumluluklarını hayata geçirmemiştir. Biz nasıl sözlerimizi tutuyor isek, Avrupa Birliği tarafının da ahdine vefa göstermesini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Çipras da darbe girişimi hakkında konuştu

"15 Temmuz darbe girişimi, aramızdaki iyi ilişkileri sekteye uğrattı. O gece, ben size ilk telefon eden liderlerden biri bendim. Biz demokrasiyi destekleyen bir ülkeyiz. Bölgedeki sorunlara mahkum olmak zorunda değiliz. Sorunlarımıza barışçıl bir çözüm bulmak için çaba harcamaya devam ediyoruz. Kendi çapımda rekor kırdım, Türkiye'yi Başbakan olarak 4 kez ziyaret ediyorum." dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam