Yine Ekonomis Fitch PÇLK 'lik yaptı!.

Ekonomi 2 Ekim 2018 10:59
Videoyu Aç Yine Ekonomis Fitch PÇLK 'lik yaptı!.
A
a

Batmış bir durumda olan Yunanistan'ın kredi notunu yükselten Fitch Ratings, 20 Türk bankasının ise notunu indirdi. ABD'nin ekonomi savaşının ardından Türkiye'yi hedef alanlar arasına giren Fitch, şimdi de bankalarımızın notunu düşürdü...

IMF ve Avrupa ülkelerinden aldığı borçlarla ayakta kalmaya çalışan Yunanistan'ın notunu yükselten Fitch Ratings, Türk düşmanlığını sürdürüyor.

BANKALARI HEDEF ALDI
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch 20 Türk bankasının notunu indirdi. Ayrıca, 12 bankanın finansal kapasite notunu düşürdü

Fitch, not indirimlerine neden olarak bankaların varlık kaliteleri, performans riskleri, likidite ve fonlama gibi konularda yapılan değerlendirmelerin olduğunu belirtti.

Ficth Ratings 13 Temmuz'da Türkiye'nin kredi notunu BB+'dan BB'ye düşürmüş, görünümü ise "durağan"dan "negatif"e çevirmişti.

YUNANİSTAN'A GELİNCE YÜKSELTİYOR​
Fitch Ratings'ten Yunanistan'ın kredi notunun "B" seviyesinden "BB-" seviyesine yükseltildiği, görünümünün ise "durağan" olduğu bildirildi.

"KAMU BORCU SÜRDÜRÜLEBİLİR HAL ALDI"
Yunanistan yönetimi 2060 yılına kadar borçlu olduklarını açıkladı. Fitch ise buna rağmen ülkenin kamu borcunun sürdürülebilir bir seviye kazandığını belirtti. Açıklamada, borç yardımı önlemlerinin önemli hal aldığı kaydetti.

.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam