Dolar 8 liranın üzerini gördü

Ekonomi 26 Mart 2021 18:16
Videoyu Aç Dolar 8 liranın üzerini gördü
A
a

Döviz kurları, son yılların en hareketli haftasının son gününe hafif yukarı yönlü bir seyir izliyor. Sabahın erken saatlerinde 7,95'lerde seyreden dolar/TL, piyasaların açılmasıyla birlikte 8 liranın üzerine tırmandı...

Haftaya TCMB başkanının görevden alınmasıyla birlikte 8.5'e yakın seviyelerden başlayan dolar/TL lokallerin döviz satışıyla 8'in hemen altı seviyelerde denge bulurken bu seviyelerden kapanması halinde haftalık bazda yüzde 10 değer kaybetmiş olacak.

Dolar/TL, haftanın son gününe 7,95 seviyelerinden başlarken piyasaların açılmasıyla birlikte kur, kısa 8 liranın üzerine tırmandı. Euro/TL ise 9,43-9,45 aralığında seyrediyor.

Yabancı yatırımcıların Türk varlıklarını Pazartesi ve Salı günü azaltması sırasında oluşan döviz talebi lokallerin döviz satışlarıyla dengelendi. Piyasalardaki sert kayıplar yerini olduça sınırlı kazançlara bırakırken dolar/TL 7,90-8,00 bandında seyrediyor.

Piyasalarda Pazartesi ve Salı günü yaşanan sert satışlar Çarşamba günü itibarıyla durdu. Borsa dün %1.5 gerilerken, bir haftalık düşüş %9 oldu. İhracatçı sanayi şirketlerinin hisseleri denge kazanırken, banka hisselerinden çıkış sürdü. Gösterge 10 yıllık tahvilde ise %14 seviyesinden başlayan yükseliş %19'u aştıktan sonra durdu ve %18.2 seviyesine geriledi. CDS 315 seviyesinden 475 baz puana kadar yükseldikten sonra dün 453/463 puandan kapandı.

EURO VE STERLİN NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,9 artışla 9,4355'ten, sterlin/TL de yüzde 0,7 değer kazancıyla 11,0030'dan satılıyor.

Dolar endeksi yatay bir seyirle 92,8 seviyesinde bulunurken, avro/dolar paritesi bir önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 1,1777 seviyesinde dengelendi.

Analistler, bugün ABD'de açıklanacak kişisel gelir ve harcamalar ile Almanya'da Ifo endekslerinin takip edileceğini belirtti.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam