Yeni dönemde İlkokullarda trafik dersleri başlıyor

Otomotiv 30 Mayıs 2013 10:07
A
a

Daha önce İstanbul’da uygulanan ‘Sokakta İlk Adımlar’ projesi Türkiye geneline yayılacak. Buna göre, 81 ilde ilkokul 4’üncü sınıftan itibaren trafik ve yol güvenliği dersleri verilecek. Öğretmenlere yönelik eğitim seminerleri de yapılacak.

Trafik güvenliği alanında sosyal sorumluluk projesi ‘Sokakta İlk Adımlar’ın 11’inci uygulama yılında, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Renault arasında 81 ili kapsayan bir işbirliği anlaşması imzalandı.

Renault’dan yapılan açıklamaya göre, Renault’un 11 yıldır sürdürdüğü ve bu süre içinde 500 bini İstanbul’da olmak üzere 41 ilde 1 milyon 200 bin  ilköğretim 2’nci sınıf öğrencisine ulaştırdığı ‘Sokakta İlk Adımlar’ Yol Güvenliği Eğitim Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Renault arasında imzalanan işbirliği anlaşmasıyla yeni ve ulusal bir boyut kazandı. 
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü nezaretinde yeni müfredat ihtiyaç ve seviyelerine uygun şekilde yenilenen ‘Sokakta İlk Adımlar Eğitim Seti’ önümüzdeki yıldan başlayarak, ilkokul 4’üncü sınıflarda trafik ve yol güvenliği derslerinde kullanılacak. 81 ili kapsayan proje, eğitim setini kısa zaman içinde Türkiye’deki tüm ilkokullara ulaştırmayı hedefliyor.
İki bölümden oluşan eğitim seti öğrencileri trafik güvenliğinin yanı sıra 
ulaşıma bağlı çevre sorunları konusunda da bilinçlendiriyor. Her iki konuda da bilgi ve kuralları öğretmenin yanı sıra sorumlu ve yapıcı davranış alışkanlıkları kazandırmayı da hedefleyen eğitim seti hem öğrencilere hem de öğretmenlere yönelik farklı eğitim materyalleri içeriyor. İşbirliği anlaşmasına göre bütün bu materyaller Renault tarafından çoğaltılarak okullara gönderilecek, öğretmenlere yönelik gerekli eğitim seminerlerinin giderleri de yine Renault tarafından karşılanacak.

Hedef 10 yılda 10 milyon öğrenciye ulaşmak

10 yılda 10 milyon öğrencinin trafik ve çevre konularında eğitilmesi  hedefleniyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Mais Genel Müdürü İbrahim  Aybar, 11 yıldır, iki kez yenileyerek, 41 ildeki 2 bin 704 ilkokulun 2’nci sınıflarına ulaştırdıkları ‘Sokakta İlk Adımlar Yol Güvenliği Eğitim’ setinden bugüne kadar 1 milyon 200 bin öğrenci ve 30 binden fazla öğretmenin faydalandığını belirterek, şunları söyledi:

“İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iki sene önce yaptığımız işbirliği  anlaşması gereği projeyi İstanbul’daki bütün ilkokullarda uyguluyorduk. Ancak bugün Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile karşılıklı imzaladığımız bu işbirliği anlaşması projeyi yepyeni ve ulusal bir boyuta taşıdı. Biz artık bu işe yalnızca kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak, bize teveccüh edilen ve büyük bir istekle üstlenmiş olduğumuz milli bir görev olarak bakacağız. 3 yıllık işbirliği anlaşması sadece bir ilk adım, 10 yılda 10 milyon öğrenciyi yol güvenliği ve çevre konusunda eğitmeyi hedef ve görev olarak benimsemiş durumdayız. Bu hedefi öngörebilmemizi sağlayan Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne ve projeyi başından beri destekleyen değerli paydaşlarımız, Total Oil Türkiye ve 
Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneğine çok teşekkür ederiz.”
Söz konusu işbirliği anlaşmasıyla ile ilgili Temel Eğitim Genel Müdürü  Funda Kocabıyık, “Temel Eğitim Genel Müdürlüğü olarak bizler çocuklarımızın
akademik başarısı için çalışmanın yanında onların küçük yaşlardan itibaren sosyal ve toplumsal konularda da farkındalıklarını ve bilgilerini arttırmak için çaba gösteriyoruz. Trafik ve çevre eğitimi de bu konuların başında gelmektedir. İşte bu yüzden Renault ile imzaladığımız bu işbirliği anlaşmasını oldukça önemsiyor ve çocuklarımız için çok faydalı olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam