Yeni Ekonomi Programı'nın detayları

Ekonomi 30 Eylül 2019 14:41
Videoyu Aç Yeni Ekonomi Programı'nın detayları
A
a

Türkiye'nin 2020-2022 dönemini kapsayan üç yıllık Yeni Ekonomi Programı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından Ankara'da kamuoyuna duyurdu.

Yeni ekonomi programı tanıtım toplantısında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak önemli açıklamalarda bulundu.

2020-2022 yılları arasındaki 3 yıllık cari açık, enflasyon, büyüme, istihdam, ihracat gibi taban makro göstergelerini kamuoyuyla paylaşan Berat Albayrak, şu sözlere yer verdi:

‘'Programda bu senenin temasına, değişim başlıyor dedik. Bu sene pozitif bir büyüme ile kapatmaya hazırlanmaktayız. İthalatı azalttık, ihracatı artırdık. Türkiye küçülmedi.

Senenin ikinci yarısında, ertelenen özel tüketim ivmelenecek. Göstergelerin makro hepsinde kur atağı öncesindeyiz. Dengelenme amacını başarı ile uygulamaya geçirdik. Bu zamanı sürdürüp sonra değişim sürecini de başlatıp 112 eylemin 44'ü hayata geçirildi.

Ekonomide güçlü olmayı hedefliyorsak enflasyonu yüzde 5'in altına indirmek bizim asıl amacımız olmayı sürdürecek. Bir sonraki amacımız enflasyon olacak. Enflasyon hedefleri 2019 için yüzde 12, 2020 yılı için de yüzde 8,5, 2021 senesi için yüzde 6, 2022 senesi için de yüzde 4,9.

Cari dengede öncelikli konularımız arasında. Yılı cari fazla vererek kapatacağız. Az kazanandan az vergi alınmasının önünü açıp adım atmaya başlayacağız.

Bankalar için temiz bir sayfa açıldığını göreceğiz. Doların azalması için çok çalışıp kredi kanallarının açılmasını sağlayacağız.

2021 yılının sonunda İstanbul Finans Merkezi'ni devreye alacağız. Türkiye'de yeni bir ekonomik modele geçeceğiz. KOBİ'lerimize de ayrı bir önem vereceğiz.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam