Kamu bankaları, koronavirüs döneminde bazı önlemleri hayata geçirdi.
Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bank, kredi ödemelerinde ertelemelere gitti.
Ziraat Bakası 31 Mart'ta ödenmesi gereken taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firma ve bireysel müşterilerinin ödemelerini öteleyecek.
Banka, personel maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden ödeyen firmaların şubat ayı sonu itibarıyla mevcut istihdamlarını azaltmamaları şartıyla gelecek 3 aylık personel maaş gideri kadar ilave limit verileceği de söylendi.
Ziraat Bankası, ödeme sorunu yaşayan müşterilerin mevcut kredilerinin 6 aya kadar ödemesiz dönem olacağını, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde de 12 aya kadar ilave süre tanınacağını, vadeli yapılandırma sağlanacağını açıkladı.
VakıfBank'tan destek paketi
VakıfBank, müşterilerinin virüs sürecini mali olarak en az hasarla atlatması amacıyla 9 maddelik destek paketini devreye sokuyor.
Banka, firmaların 30 Haziran'a kadar tüm kredi taksitleri ve ödemeleri hususunda esneklik sağlanacağını, işletmelere 3 aylık maaş gideri kadar uzun vadeli kredi verileceğini açıkladı.
Halkbank'tan istikrar önlemi
Halkbank, koronavirüs salgınına karşı finansal istikrar önlemleri aldı.
Alınan önlemler şöyle:
31 Mart'a kadar taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşterilerin bu dönemdeki ödemelerini erteleyecek.
Esnaf ve sanatkarların kullandığı kredilerin nisan, mayıs ve haziran aylarında vadesi gelecek anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle faizsiz ertelenecek.
6 aya kadar ödemesiz dönemle kredilerini vadeli olarak yapılandırabilecek. Ödemesiz dönem, turizm gibi faaliyeti olan sektörlerde 12 aya kadar uzatılabilecek.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK’dan Ramazan Buluşması
Çorumlulara Çağrı Takımına Süper Li…
Mustafa Alagöz’den 14 Mart Tıp Bayr…
“Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü…
Çorum’da Kutsal Emanetler Sergisi Z…
“BBP’den Mesaj: Çorum Üretirse Türk…
“Türk Hava Sahasında Balistik Tehdi…
Uğur Uçar “Çorum FK’dan Bolu’da kri…
Tokat'ta 5.5 Büyüklüğünde Deprem Me…
Mustafa Alagöz’den "105. Yıl Mesajı…
Bolu Spor - Çorum FK 30.Hafta Maçı …
İskilip’te Motosiklet ile Servis Mi…
Ahmet Ahlatcı Hakkındaki Yurt Dışı …
Emeklilerin Bayram İkramiyesi Maaş …
Standart Dışı Plakalara Yeni Düzenl…
Yerli ve Milli Buğday Çeşidi “Kirve…
TFF, Trendyol 1. Lig’de 33, 34 ve 3…
AK Parti ve MHP İl Başkanlarından B…
Çorum’da Drone Destekli Trafik Dene…
Mahmut Arıkan’dan Trafik Düzenlemes…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET