Kamu bankalarından koronavirüs tedbirleri

Ekonomi 23 Mart 2020 15:36
Videoyu Aç Kamu bankalarından koronavirüs tedbirleri
A
a

Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank, müşterilerinin bu salgın sürecini mali olarak en az hasarla atlatabilmesi için destek paketlerini devreye soktu.


Kamu bankalarından koronavirüs tedbirleri

Kamu bankaları, koronavirüs döneminde bazı önlemleri hayata geçirdi.

Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bank, kredi ödemelerinde ertelemelere gitti.

Ziraat Bakası 31 Mart'ta ödenmesi gereken taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firma ve bireysel müşterilerinin ödemelerini öteleyecek.

Banka, personel maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden ödeyen firmaların şubat ayı sonu itibarıyla mevcut istihdamlarını azaltmamaları şartıyla gelecek 3 aylık personel maaş gideri kadar ilave limit verileceği de söylendi.

Ziraat Bankası, ödeme sorunu yaşayan müşterilerin mevcut kredilerinin 6 aya kadar ödemesiz dönem olacağını, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde de 12 aya kadar ilave süre tanınacağını, vadeli yapılandırma sağlanacağını açıkladı.

VakıfBank'tan destek paketi

VakıfBank, müşterilerinin virüs sürecini mali olarak en az hasarla atlatması amacıyla 9 maddelik destek paketini devreye sokuyor.

Banka, firmaların 30 Haziran'a kadar tüm kredi taksitleri ve ödemeleri hususunda esneklik sağlanacağını, işletmelere 3 aylık maaş gideri kadar uzun vadeli kredi verileceğini açıkladı.

Halkbank'tan istikrar önlemi

Halkbank, koronavirüs salgınına karşı finansal istikrar önlemleri aldı.

Alınan önlemler şöyle:

31 Mart'a kadar taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşterilerin bu dönemdeki ödemelerini erteleyecek.

Esnaf ve sanatkarların kullandığı kredilerin nisan, mayıs ve haziran aylarında vadesi gelecek anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle faizsiz ertelenecek.

6 aya kadar ödemesiz dönemle kredilerini vadeli olarak yapılandırabilecek. Ödemesiz dönem, turizm gibi faaliyeti olan sektörlerde 12 aya kadar uzatılabilecek.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam