Venezuela'da küçük bir darbe girişimi oldu

Dünya 30 Nisan 2019 14:38
Videoyu Aç Venezuela'da küçük bir darbe girişimi oldu
A
a

Muhalefetle bağlantılı bir grup asker Venezuela'da darbe girişimi başlattığını ve bu girişimin bastırılmaya çalışıldığı duyuruldu...

 

Venezuela'da darbe girişimi!
Venezuela İletişim, Kültür ve Turizmden Sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı olan Jorge Rodriguez, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden "sağ görüşlü muhaliflerle çalışan vatan haini" olan askerlerin küçük bir darbe girişiminin bastırılmaya çalışıldığı paylaşımında bulundu.

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido sosyal medya paylaşım sitesi olan Twitter üzerinden yayınladığı 3 dakikalık video ile askerlere ve halka sokağa çıkma davetinde bulundu. Juan Guaido, Caracas'taki La Carlota Hava Üssü'ne yakın olan bir grup asker ile çektiği videoyu Twitter hesabından duyurdu. Paylaşılan bu 3 dakikalık videoda zırhlı aracın önünde, bir grup askeri ve ev hapsindeki muhalif aktivist olan Leopoldo Lopez'i de yanına alan Juan Guaido, askerleri anayasayı kotumak üzerine sokağa çıkma davetinde bulundu.

Kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, ülkeyi demokratik açıdan tekrar ayağa kaldırmak için harekete geçtiklerini ve bunun artık zamanının geldiğini belirtti. Ayrıca bazı askerlerin Caracas'ta yollarının kesildiği ve bazı yollarda da askeri araçları olduğu ifade edildi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam