Vahşetin kurbanları için cenaze töreni!

Yaşam 8 Temmuz 2017 16:59
Videoyu Aç Vahşetin kurbanları için cenaze töreni!
A
a

Sakarya'da tecavüz edildikten sonra başına taşla vurularak katledilen Suriyeli hamile kadın için cenaze töreni düzenlendi.

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde tecavüz edildikten sonra başına taşla vurularak vahşice katledilen Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeği için cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Görmez gözyaşlarına hakim olamadı.

"BUNUN ÜZERİNDE HEP BİRLİKTE DÜŞÜNMELİYİZ"

Mehmet Görmez, burada yaptığı konuşmada, bugün sadece bir cenaze namazı kılmadıklarını aynı zamanda bütün insanlığı, insanlığından utandıracak bir vahşete şahit olduklarını anlattı.

Görmez, "Bugün sadece bağrında ümmedi Muhammed'in bir evladını taşıyan bir annenin cenazesini kılmadık, biz sadece biberonunda sütü eksik kalmış 10 aylık bir bebeğin cenaze namazını kılmadık, biz aynı zamanda tarih boyunca mazlumlara umut olmuş aziz milletimizi mahcup edecek, hepimizi üzecek bir vahşete şahit olduk, vahşete şahit oluyoruz." dedi.

Önce bir baba sonra da Diyanet İşleri Başkanı olarak burada olduğunu vurgulayan Görmez, şunları kaydetti:

"Bir babanın hassasiyeti, bir babanın duygusallığı ne diyorsa benim sözüm odur. Bize ne oldu ki biz zalimlerin, zulmün yaraladığı mazlumun zalimi olduk. 

Bize ne oldu ki biz vicdanımıza ve merhametimize sığınan bebeğin katili olduk. Bunun üzerinde hep birlikte düşünmeliyiz. Buradan bütün insanlığa sesleniyorum, cenazesini kıldığımız 20 yaşındaki anne, 10 aylık bebek mi mülteci yoksa bizim vicdanımız mı mülteci? 
 

Onlar mı mülteci yoksa bizim merhametimiz mi mülteci? Bir hilalin gölgesine hepimiz sığındık, 10 aylık bebek mi sığmayacak bu tarih boyunca mazluma umut olmuş, bu güzel vatana, bu aziz vatana. 

Buradan bu cenaze merasiminde ülkemizde yaşayan bütün vatandaşlarımıza, ensara muhacir olmuş bütün kardeşlerimize sesleniyorum, aziz kardeşlerim ülkemizdeki misafirlere ve muhacirlere bakarken hiçbirimiz siyasi mülahazaların penceresinden bakmayalım. 
 

Hepimiz Rabbimizin göğsümüze yerleştirdiği vicdan penceresinden, merhamet penceresinden bakalım. Vicdan bizi birleştirmezse her şey bizi ayırır, merhamet bizi birleştirmezse her şey bizi parçalar. 

Biz tarih boyunca zalimin karşısında durmuş, zalimden korkmamış ama mazlumun ahından korkmuş bir milletin evlatlarıyız. Bunu hiçbir zaman unutmayalım."

Kaynarca ilçesi Birlik Mahallesi'nde 9 aylık hamile Emani Al-Rahmun (20) ve 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun, Birol Karacal ve Cemal Bay isimli şahıslar tarafından kaçırılmış, kaçırıldıktan sonra tecavüz edilmiş sonrasında ise başına taş ile vurularak katledilmişti.

Hamile kadın ve 10 aylık bebeğinin cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

 

Aile yakınları tarafından alınan cenazeler, Adapazarı İlçesinde bulunan Yorgalar Mezarlığı'na getirildi.

Yorgalar Mezarlığı morguna kaldırılan cenazelere Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu gelerek eşlik etti.

9 aylık hamile olan Emani Al-Rahmun ve 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun cenazesi Adapazarı ilçesinde bulunan Orhan Camisi’nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Suriye'nin İdlib ilinde toprağa verilecek.

Cenaze namazı öncesi camiye akın eden Sakaryalılar, dualar eşliğinde talihsiz kadın ve bebeğini son yolculuğuna uğurladı.

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam