Asker Oğlunu Görmek için Başbakandan Bilet istemişti

Yaşam 2 Kasım 2017 22:03
Videoyu Aç Asker Oğlunu Görmek için Başbakandan Bilet istemişti
A
a

Şemdinli şehidi Tayfun Kavuncu'yu ziyarete gidecekti, acı haber geldi.Heyeti binanın önünde gören şehidin kız kardeşi Sultan Kavun, "Bu haber için kapıyı açmam" diyerek feryat etti...

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Tayfun Kavun'un (26) acı haberi, memleketi Kırşehir'deki ailesine verildi. Ailenin, Başbakan Yıldırım'ın ziyareti sırasında oğullarını görmeye gitmek için ve uçak bileti istedikleri öğrenildi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar bölgesinde, PKK'lı teröristleirin saldırısında 6 asker ve 2 güvenlik korucusu şehit oldu. Kırşehirli Piyade Sözleşmeli Er Tayfun Kavun'un şehit olduğu haberi, Kuşdilli Mahallesi'nde yaşayan anne Ayşe ve baba Recep Kavun'a ulaştı. Aileye acı haber, Kırşehir Vali Yardımcısı Adnan Kayık ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Harun Ağaç tarafından verildi. Kırşehir Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan anne Ayşe ve işçi baba Recep Kavun, acı haberi alınca sinir krizi geçirdi.

'BU HABER İÇİN KAPIYI AÇMAM'

Heyeti binanın önünde gören şehidin kız kardeşi Sultan Kavun, "Bu haber için kapıyı açmam" diyerek feryat etti.

Şehidin evine Türk bayrakları asılarak taziye çadırı kuruldu. Şehit Tayfun Kavun'un 3 yıldır Hakkari'de görev yaptığı, 4 ay önce ailesinin yanına gelerek iznini geçirdiği öğrenildi.

'OĞULLARINI ZİYARETE GİDECEKLERDİ'

Öte yandan, şehidin komşusu Duran Aslan, ailenin Neşet Ertaş Kültür Merkezi açılışında Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüğünü ifade ederek, "Kültür Merkezi açılışında Başbakan Yıldırım'a, asker oğullarının yanına Hakkari'ye gitmek istediklerini söylemişlerdi. Yetkililer de biletlerini almışlardı. Yakında Tayfun'un yanına gideceklerdi" dedi.

VALİDEN ACILI AİLEYE ZİYARET

Şehidin babası Recep Kavun ile görüşen Vali Şentürk, aileye taziyelerini ileterek Askerlik Şubesi Başkanı Harun Ağaç'tan şehaddet haberinin detaylarını aldı.

Vali Şentürk'e ziyarette İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Ekemen ve Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin eşlik etti.

Bir süre şehidin babası Recep Kavun'u dinleyen Vali Necati Şentürk, başsağlığı dileyerek şehit Tayfun Kavun hakkında bilgiler aldı.

Şehitlik makamının önemini de anlatan Vali Şentürk, şehitlerin ölü olarak bilindiğini ama onların ölmediklerini ifade etti.

Kaynak : Hurhaber.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam