Türkiye'yi hedef alanlar Cumhur İttifakına saldırıyor

Politika 24 Mart 2019 17:01
Videoyu Aç  Türkiye'yi hedef alanlar Cumhur İttifakına saldırıyor
A
a

Yenikapı'da Cumhur İttifakında konuşma gerçekleştiren Erdoğan, ''Türkiye’yi hedef alan herkes Cumhur ittifakına saldırıyor. İçerden ve dışardan. Ne yaparlarsa yapsınlar boş. Biz milletimizle birlikte Allah’ın izniyle bir İslam şehri, bir Türk şehri olarak korumaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı...

Cumhur İttifakının İzmir ve Ankara'dan sonra 3.ortak mitingini İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan burada konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şunlar:

Yenikapı ruhu İstanbul'u fethedip bize emanet eden ruhun devamıdır. Bugün Sayın Bahçeli ile AK Parti'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimle İstanbul için bir kez daha Yenikapı'dayız. Aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin. Bir olduk, beraber olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk.

''İSTANBUL'U DÜNYANIN MERKEZİ OLAN ŞEHİRLERİNDEN YAPTIK''

Böyle olduğu için Türkiye'yi hedef alan herkes Cumhur ittifakına saldırıyor. İçerden ve dışardan. Ne yaparlarsa yapsınlar boş. Biz milletimizle birlikte Allah'ın izniyle bir İslam şehri, bir Türk şehri olarak korumaya devam edeceğiz. Fatih sultanın emanetidir. Bu şehir ki Gazi Mustafa Kemalin son nefesidir. Şehit Başbakan Adnan Menderes'in hayalidir. Merhum Turgut Özal'ın rüyasıdır. Bu şehir bizimde hizmetkârı olmaktan şeref duyduğumuz bir yerdir. CHP ne demektir; çöp, çukur, çamur. Bunlardan kurtarmakta kalmadık, İstanbul'u yeniden dünyanın merkezi şehirlerinden biri yaptık.

1994 yılında bu kardeşinizi İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı yaptığınız andan itibaren başbakanlık ve cumhurbaşkanlığın bizzat takipçisi olduk. Her alanda şehrimizi tarihi görülmemiş hizmetlerle her alanda hazırlamanın yolcusu olduk.

Yassıada'ya demokrasi ve özgürlükler adası ismini koyuyoruz. Seçimden birkaç zaman sonra oranın da açılışını yapacağız.

''BİNALİ YILDIRIM KARDEŞİMİZİ ADAY GÖSTERDİK''

Getirdiğin kişi şu anda İstanbul'un bir ilçesinin belediye başkanı. Yıllarca ülkemizde Ulaştırma Bakanlığı yapmış, ondan sonra Başbakanlık ondan sonra Meclis Başkanlığı, dolayısıyla İstanbul gibi şehre de rastgele bir isim yakışmaz. Onun için İstanbul'a biz Binali Yıldırım kardeşimizi aday gösterdik.

Büyükşehir Belediyelerimiz çok büyük hizmetlere imza attı. 1596 belediye otobüsü vardı. Benim jenerasyonlar bilir. Bu CHP zihniyetiydi. Biz gelince ne yaptık. Biz sayısı 6675 araçla 775 hata İstanbul'a ve İstanbulluya hizmet etmeye başladık. Şu anda günde ortalama internet hizmeti de veriyor. Nereden nereye. 1994'te sadece 10 deniz otobüsü olan İstanbul'da bugün 57 yolcu gemisi ve 2 arabalı vapur var. Şehir trafiğini doğrudan etkileyen park sorununa da kalıcı çözümler getirdik. İstanbul'un içme suyu sorununu çözdük. Haliç'te attığımız adım var ya dünyada örnek bir adım.

Alibeyköy'de bir oyun parkı var. Devasa. Onun da reklamını yapmayalım. Aynen Haliç Kongre Merkezi'nde böyle oldu. O muhteşem Haliç Kongre Merkezi yapıldı, etraf bir anda değişti. E Bay Kemal, sen geçen AK Partili belediyelere bakın onların Kültür Merkezi yok diyordun öyle değil mi? Geldi ki sen aday tanıtımını bile Haliç Kongre Merkezi'nde yaptın. İstanbul'da Harbiye Kongre Merkezi'ni CHP zihniyeti yaptırmak istemedi. Bunların işi gücü zaten yalan, iftira. Çalışırsan olur, düşünürsen olur ve bu mesele aşk meselesi. Dertli olacaksın dertli.

''BİR MÜJDE DAHA''

Sana bir müjde daha vereyim Bay Kemal. Nasip olursa Atatürk Kültür Merkezi'ni de çok kısa bir zamanda biz bitireceğiz. Yani bizim bir yerde opera binamız olacak. Daha büyük, daha işlevsel, her yönüyle muhteşem, şu anda inşaat devam ediyor. Ankara'dakine gelemiyor. Ankara'da külliyenin içerisinde opera binamız var. İnşallah 29 Ekimde Fazıl Say'ın orada bir konseri olacak. Gelin tek millet olalım.  

Binali Yıldırım'ın bugüne kadar elde ettiği tecrübeyle bütün bunlarla beraber çok ciddi çalışma da hırsı olan bir arkadaşımız. Bu gayretini bu tecrübesini tamamıyla İstanbul'a teslim etmeye hazır.

Yaklaşık 6 katrilyon lira maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji vadisini kuruyoruz. Antikordan, lenslere kadar, pek çok katma değerli üretim üretilecek.

''BEDELİNİ AĞIR ÖDER''

İstanbul'un kuzeyinde yer alan ormanları denizle buluşturmak için 20 koridor belirledik. İstanbul'da 22 ilçede 25 yeni kent meydanı yağacağız. 18 alanda da seyir terasları oluşturacağız. İstanbul'da bin km üzerinde bisiklet yolunu hizmete açacağız. Adalar'da 274 adet elektrikli faytonu devreye alacağız.

Provokatif eylemlere girenler bedelini çok cidii şekilde ağır öder.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam