İmamoğlu'nun konuşmalarından bir şey anlamadım

Politika 15 Ağustos 2023 21:31
Videoyu Aç İmamoğlu'nun konuşmalarından bir şey anlamadım
A
a

Geçtiğimiz günlerde CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan, Ekrem İmamoğlu'nun bugün yaptığı tutarsız açıklamalarına tepki gösterdi. 'adayım' demeden İBB adaylığını ilan eden Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Özcan, 'Vallahi dost acı söyler, ben bugün, bayrak mı açtınız, geri adım mı attınız? Onu dahi anlamadım.' dedi...

Seçim hezimetinin ardından CHP'de başlayan 'değişim' hareketinin öncüsü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'adayım' demeden İBB adaylığını ilan etti.

Kendisinin İstanbul'a mühürlü olduğunu belirten İmamoğlu, "31 Mart 2024 mahalli seçimlerinde tüm vatandaşlarımızı, demokrasimizi yeniden yeşertmek ve şehirlerimize sahip çıkmak için beraber yol yürümeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BİR TEK BEN Mİ ANLAMADIM?"

CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, net bir şekilde tavrını ortaya koyamayan İmamoğlu'nu eleştirdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Özcan, şunları söyledi:

"Sayın İmamoğlu'nun açıklamalarını dikkatle dinledim. 'Adayım demedim İstanbul'u savunmak için yola çıkıyorum dedim' Yani, Sayın İmamoğlu, İstanbul'u savunmak için nereye yola çıkıyor? Bir tek ben mi anlamıyorum ne söylediğini?

Halkın sorusu net Sayın İmamoğlu;

1- İstanbul'a mı adaysınız, CHP Genel Başkanlığı'na mı?

2- İstanbul'a adaysanız, Genel Başkanı ve kadrolarını değiştirmek için açıkça mücadele edecek misiniz? Vallahi dost acı söyler, ben bugün, bayrak mı açtınız, geri adım mı attınız? Onu dahi anlamadım."

****************************************

 

Ekrem İmamoğlu kararını açıkladı: İstanbul'a mühürlüyüm!

 

Değişim tartışmalarının yaşandığı CHP'de sürecin önemli isimlerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

İmamoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar:

"İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır. Ben bu sözü çok önemsiyorum. Yerel seçimlerde İstanbul'u kazanmak büyük siyasi başarıdır. İstanbul'u kazanan belediye başkanı dünyanın en önemli şehrine hizmet etme onuruna ulaşır.

"İSTANBUL'U KAZANAN TÜRKİYE'Yİ KAZANIR"

O kişi milletin takdirini kazanırsa bu başarı onu ulusal ve uluslararası siyasette önemli yere ulaştırır. Ben İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır sözünü seçim galibiyeti olarak algılamıyorum sadece.

"İSTANBUL İLE MÜHÜRLÜYÜM"

İşte tüm bunlardan dolayıdır ki Mayıs 2024'te yapılacak yerel seçimler tam da bu fütursuzluğa dur deme seçimi olacaktır. İstanbul'un bu devasa sorunlarını çözmek, aynı zamanda Türkiye'nin sorunlarının nasıl çözüleceğinin de sınav yeridir. Tam da bu nedenle benim anladığım şekliyle 'İstanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmak'tır. İstanbul ve Türkiye'nin kaderi mühürlüdür. Ben de kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum."

Partiler arası "İstanbul İttifakı"nın kurulması için elimden geleni yapacağım. Tartışmaları bırakıp beraber hareket etmeliyiz

Mayıs 2023 seçimlerinde yaşadıklarımızı beni çok üzdü. Bunu birçok vesile ile dile getirdim.  28 Mayıs'tan sonraki tavır seçmenleri anlamaktan uzak.

"ADAYIM DEMEDİM YOLA ÇIKIYORUM DEDİM"

Değişim misyonumun parçasıdır. Artık CHP seçim kaydemez, kaybetmemeli. İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum. 2019'da olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımla, farklı partilere gönül veren İstanbullular ile tekrar İstanbul İttifakı kurmaya geliyorum. Adayım demedim yola çıkıyorum dedim."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam