Türkiye ve İran'dan iş birliği mesajı

Dünya 12 Ağustos 2016 13:43
Videoyu Aç Türkiye ve İran'dan iş birliği mesajı
A
a

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'ya gelen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile görüştü. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen ikili, iş birliği mesajları verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile ortak basın açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, iki ülke arasında iş birliği mesajları verdi.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ elebaşının iadesiyle ilgili olarak, ABD Adalet Bakanlığı'ndan bir heyetin 23-24 Ağustos'ta Türkiye'de görüşmeler yapacağını açıkladı.

Çavuşoğlu'nun açıklamasından satır başları:

15 Temmuz gecesi en çok sayın Zarif ile görüştük. Kardeş İran halkına destekleri için teşekkür ediyoruz.

Karşılıklı yatırımları artırma konusunda ciddi bir ilgi var. Bizim de görevimiz iş adamlarına yardımcı olmak. Bölgesel konuları da değerlendirdik. İran'la ticarette 30 milyar dolar hedefimiz var.

Suriye'de çözüm için İran önemli. İran ile birlikte mücadele etmeliyiz. Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda hem fikiriz. Bazı konularda görüş ayrılığımız oldu, ama yinede ilişkilerimizi kesmedik. Suriye için İran'ın çok önemli bir ülke olduğunu biliyoruz.

Terörle mücadelede PJAK, PKK, DAEŞ'e karşı ortak mücadele etmemiz gerekiyor.

Zarif'in açıklamasından satır başları:

Türkiye halkını tebrik etmek isterim. Direnişle bölge halklarına darbeye karşı demokrasiyi korumanın önemini gösterdiler. Türkiye halkı demokrasi sembollerinden biri oldu. İran halkı, Türk halkının yakınındadır. Türk hükümeti ve halkı darbenin üstesinden gelmeyi başardı.

İran-Türkiye ilişkileri oldukça kalıcı. Bizim işbirliğimiz çeşitli alanlarda devam edecektir. İlişkilerimiz siyasi irade sayesinde daha da ilerleyecektir. Enerji ve doğalgaz alanında işbirliğine hazırız. Turizm alanındaki sorunları kaldıracağız. Hiçbir engel bizi ayıramaz. Bazı konularda farklı bakış açılarımız olabilir ama önemli konularda ortak bir birliğimiz var. 

Suriye'nin toprak bütünlüğü ve Suriye halkının kendi kaderini tayin hakkı konusunda hemfikiriz. Rusya ile Türkiye arasındaki işbirliğinden çok memnunuz. Türkiye'nin güvenliği, İran'ın güvenliğidir. 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam