Türkiye İspanya maçına saatler kala nefesler tutuldu

Asayiş haber 17 Haziran 2016 08:41
Videoyu Aç Türkiye İspanya maçına saatler kala nefesler tutuldu
A
a

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'ndaki ikinci maçında bugün İspanya ile karşılaşacak.

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda bugün İspanya ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.
 
Karşılaşmanın yapılacağı Nice Stadı'nda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenman, pas çalışmasıyla başladı. Çalışmanın basına kapalı bölümünde ise sınırlı alanda taktik oyun oynandığı bildirildi. Antrenmanın yenileme koşusu ve açma-germe egzersizleriyle tamamlandığı aktarıldı.
 
İdmanın bir bölümü, şiddetli yağmur altında gerçekleştirildi.
 
Türkiye, bugün TSİ 22.00'de Nice Stadı'nda son iki Avrupa Şampiyonası'nı kazanan İspanya ile karşı karşıya gelecek.
 

 
'Türkiye'nin İspanya'ya karşı iki kozu var'
 
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Türkiye Milli Takımı'nı takip eden Marca gazetesi muhabiri Alberto Rubio Garcia, ay-yıldızlıların İspanya maçındaki kozlarının hızlı hücum ve savunmanın arkasına atılan toplar olması gerektiğini savundu.
 
Garcia, Marsilya şehrindeki milli takım kampında bugünkü İspanya-Türkiye maçı öncesinde yaptığı değerlendirmede, "Türkiye'nin İspanya'ya karşı iki kozu var. Hızlı hücum ve savunmanın arkasına atılan toplar, Türkiye Milli Takımı'nın İspanya maçındaki kozları olmalı. Bu noktada Türkiye, Hakan Çalhanoğlu'nu etkili kullanabilir." ifadelerini kullandı.
 
Defansın arkasına atılan derin toplara karşı İspanya Milli Takımı'nın savunmasız kaldığını aktaran İspanyol gazeteci Garcia, "İspanya, maçlarda topla oynama oranı çok yüksek olmasına ve birçok pozisyona girmesine rağmen gol bulmakta zorluk çekiyor." şeklinde konuştu.
 
İspanya'nın orta sahada güçlü ve alternatifli bir kadroya sahip olduğunu belirten Garcia, buna karşın 9 numaralı pozisyonda sıkıntı çekildiğini ifade etti.
 
Türkiye'nin defansın ortasında sorun yaşadığını ve en zayıf noktasının da bu olduğunu savunan İspanyol gazeteci, "Türkiye, Iniesta için özel önlem almalı." yorumunu yaptı.
 
Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada Hırvatistan, İspanya ve Çek Cumhuriyeti ile D Grubu'nda yer alan Türkiye, gruptaki ilk maçında Paris'te Hırvatistan ile karşılaşırken, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Şampiyonadaki ikinci sınavını son şampiyon İspanya karşısında verecek olan ay-yıldızlı ekip, rakibinden puan veya puanlar alarak, gruptan çıkma adına avantaj elde etmek istiyor.
 
Nice Stadı'nda TSİ 22.00'de başlayacak müsabakayı Sırbistan Futbol Federasyonundan hakem Milorad Mazic yönetecek.
 
İspanya ilk maçını kazandı
 
İspanya Milli Takımı, EURO 2016'daki ilk maçını kazanarak, şampiyonaya 3 puanla başladı.
 
Grubun ilk maçlarında Türkiye, Hırvatistan ile karşılaşırken, İspanya Çek Cumhuriyeti ile mücadele etti. Toulouse'daki maçta topu ayağında tutan ve baskı kuran taraf olan İspanya, buna rağmen net gol pozisyonu üretmekte zorlandı.
 
İspanya, savunma yapan Çek Cumhuriyeti karşısında 87. dakikada Pique'nin attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.
 

 
Türkiye 539. maçına çıkıyor
 
A Milli Futbol Takımı, İspanya ile bugün yapacağı ikinci maçla 539. karşılaşmasına çıkacak.
 
Türk Milli Takımı, 93 yıllık tarihinde 281'i resmi, 257'si özel olmak üzere geride kalan 538 maçta, biri hükmen olmak üzere 203 galibiyet aldı, 123 kez berabere kaldı, 212 kez de rakiplerine yenildi.
 
Ay-yıldızlı ekip 231'i deplasmanda, 230'u iç sahada, 77'si de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 708 gol attı, kalesinde 784 gol gördü.
 
A Milli Takım, bugüne dek 86 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 538 karşılaşmanın 460'ını Avrupalılarla, 30'unu Asyalılarla, 23'ünü Amerikalılarla, 22'sini Afrikalılarla, 3'ünü de Okyanusya kıtası temsilcileriyle yaptı.
 
Hükmen galibiyet ve Kosova maçı
 
A Milli Futbol Takımı, 93 yıllık tarihinde geride kalan 538 maç içinde birini hükmen kazandı.
 
Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti. Haberde bu maçın sonucu 3-0 olarak alınmıştır. 
 
Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014 tarihinde deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmamıştır.
 
Fatih Terim'le 125. milli maç
 
A Milli Takım, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 125. müsabakasına çıkacak.
 
A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlüğün yanı sıra yeni dönemde Türkiye Futbol Direktörü sıfatıyla görev yapan Terim, ay-yıldızlı ekipte, bir maçlık ilk deneyimi hariç, üçüncü kez görev yapıyor.
 
Terim, A Milli Futbol Takımı'nın başında ilk maçına, Alman teknik direktör Sepp Piontek öncesi 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel karşılaşmada çıktı. Terim, bu tek maçlık görevinin ardından 27 Ekim 1993-19 Haziran 1996 tarihlerinde ay-yıldızlı ekibi çalıştırdı. Deneyimli teknik adam, daha sonra 17 Ağustos 2005-14 Ekim 2009 tarihlerinde ikinci döneminde Türk Milli Takımı'nın başında görev yaptı.
 
A Milli Futbol Takımı, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 124 maçta biri hükmen olmak üzere 65 galibiyet aldı.
 
Ay-yıldızlı ekip, Terim'in saha kenarında yönettiği 64'ü özel, 60'ı resmi maçlarda 29 kez berabere kaldı, 30 kez de mağlup oldu.
 
Terim yönetiminde, 3'ü Yunanistan karşısındaki hükmen galibiyetten doğan 189 gol atan milliler, kalesinde ise 129 gol gördü. 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam