Türkiye ile ABD Rakka'da anlaştı!

Dünya 7 Kasım 2016 18:47
Videoyu Aç Türkiye ile ABD Rakka'da anlaştı!
A
a

Türkiye ile ABD Rakka konusunda anlaşmaya vardı. ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Rakka operasyonunda Türkiye ile hareket edileceğini söyledi. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile ABD'li mevkidaşı Joseph Dunford arasında dün Ankara'da gerçekleşen görüşmeye ilişkin Pentagon'dan açıklama geldi.

Pentagon internet sitesinde yer alan habere göre, iki genelkurmay başkanı, Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülecek işbirliğine dair uzun vadeli bir plan ele aldı.

UZUN VADELİ PLAN ÜZERİNDE KOALİSYON VE TÜRKİYE BİRLİKTE ÇALIŞACAK

Haberde Dunford'un şu sözlerine yer verildi:

"Koalisyon ve Türkiye, Rakka'nın ele geçirilmesi, elde tutulması ve yönetilmesi için uzun vadeli bir plan üzerinde birlikte çalışacak."

"TÜRKLER, BUNU YAPACAK DOĞRU GÜÇLERİ BELİRLEMEDE YARDIMCI OLACAK"

"Görüşme, uluslararası koalisyonun, Rakka'nın ele geçirilmesi aşamasına Türkiye ve Türkiye'nin ABD'nin planları hakkındaki perspektifi dahil edilmeden ilerlenmeyeceği yönündeki uzun vadeli sözünü pekiştirdi" denilen haberde; Dunford'un, "Türkler, bunu yapacak doğru güçleri belirlemede yardımcı olacak" ifadesini kullandığı aktarıldı.

ANKARA'DA GÖREV YAPACAK

Söz konusu habere göre, görüşmede ayrıca, Ankara'daki Genelkurmay Kararaghı'nda ABD'li üst düzey bir subayın görevlendirilmesi kararlaştırıldı.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel'e rapor verecek olan bu subayın, DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlar için sağlanacak irtibat konusunda rol alacağı açıklandı. Dunford'un, "Bu konuda Türk müttefiklerimizle tamamen şeffaf olmak istiyoruz" dediği de belirtildi.

ABD'Lİ HABER KANALI CNN DE SON DAKİKA OLARAK DUYURDU

CNN'nin son dakika olarak geçtiği ABD savunma bakanlığına dayandırılan haberde şöyle dendi: "ABD ve Türkiyeli askeri yöneticiler, uzun vadede DAEŞ'inn başkent ilan ettiği Rakka'nın DAEŞ'ten temizlenmesi, elde tutulması ve yönetilmesi konusunda Ankara'da yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmaya vardı."

Dün Türkiye'ye sürpriz bir ziyarette bulunan Dunford, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Türkiyeli Hulubi Akar ile altı saat süren bir toplantı gerçekleştirmişti. Toplantının detayları basına açıklanmazken, yalnızca Suriye ve Irak'ta yürütülen DAEŞ karşıtı operasyonlarla ilgili olduğu belirtilmişti.

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam