Türkiye Arapça Yarışmaları Final Heyecanında Çorum Alaca İHL 4.Oldu

ÇORUM 11 Temmuz 2016 22:13
Videoyu Aç Türkiye Arapça Yarışmaları Final Heyecanında Çorum Alaca İHL 4.Oldu
A
a

E.Şimşek/ TRT Haber Çorum 25 bin Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokulu öğrencisinin katılımıyla il ve bölge finalleri gerçekleştirilen 7. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının Türkiye finallerinde, Çorum Alaca İmam Hatip Lisesi 8. sınıf Öğrencisi Fatmanur Konar Türkiye birinciliğini çok az bir farkla kaçırdı.



25 bin Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokulu öğrencisinin katılımıyla il ve bölge finalleri gerçekleştirilen 7. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının Türkiye finalleri, 29-30-31 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara Kızılcahamam’da yapıldı.

Genel Müdürlüğümüzün, Akademi Lisan İlmî Araştırmalar Derneği danışmanlığı ve MİHVAK işbirliği ile gerçekleştirdiği yarışmalar; Türkiye genelindeki 10 yarışma bölgesinde, 8 dalda finale kalan 68 okulun katılımıyla gerçekleştirildi. Finallerde farklı kategorilerde 3 dalda 130 imam hatip ortaokulu öğrencisi5 dalda 116 Anadolu imam hatip lisesi öğrencisi ile öğrencileri yarışmalara hazırlayan 71 öğretmen ödüllendirildi.

İmam hatip ortaokulları kategorisinde, Uluslararası Anadolu imam hatip liselerinde Arapça Şiir Okuma Yarışması ve Arapça Metin Canlandırma Yarışmasında Çorum elemelerinde 1.oldu. Bu yarışma Anadolu imam hatip liselerinde ise bu yıl ilk defa yapıldı. 
Türkiye finallerinde Fatmanur KONAR seslendirği  rouhi fidak KLİp'binin çekimlerini Çorum merkez Akşemseddin Camiinde  yapıldı.Türkiye finallerinde 10  bölgeye ayrıldı.Çorum Ankara grubunda yeraldı.10 bölge arasında en çok puanı almasına rağmen seslendirği zor bir parçada yapması gereken dik bir çıkışı yutkunmuş olup  heyecanı yüzünden yapamayınca, Türkiye dördüncüsü oldu.

 

26-05-201626-05-2016

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam