Lavanta bahçesi Çomar barajına yakıştı

ÇORUM 9 Temmuz 2023 06:42
Videoyu Aç Lavanta bahçesi Çomar barajına yakıştı
A
a

Çomar Barajı kenarında lavanta kokulu düşler bahçesi.Eski fidanlık alanında bulunan mekan ziyaretçilerin fotoğraf çekebileceği,salınacak,masa,bisikilet ve resim çercevesi gibi objelerle Çorumlulara hafta içi mesai saatleri içinde hizmert verecek...



Çorum Belediyesi tarafından Çomar Barajı etrafında kurulan lavanta bahçesi düzenlenen törenle açıldı.
 

ÇOMAR BARAJI LAVANTA KOKUKOR

Yaz boyunca misafirlerini ağırlayacak olan lavanta bahçesi ilk gününde gezenleri kendine hayran bıraktı. Daha önce atıl olarak duran alanda lavanta bahçesinin yanı sıra tıbbı aromatik bitki üretiminin yanı sıra çocukları toprakla buluşturacak olan mini bir bahçe bulunuyor.Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’da çok güzel yerler bulunduğunu ancak hak ettiği değeri göremediğini söyledi. Bu yerlerin önemli bir bölümünün mezbelelik ve atıl durumda olduğuna dikkat çeken Başkan Halil İbrahim Aşgın, bu mekanların en başında ise Çomar barajı ve etrafının geldiğini hatırlattı.
 

ESKİ FİDANLIK LAVANTA BAHÇESİ OLDU

Geçmişte Park Bahçeler Müdürlüğüne ait fidanlık olarak kullanılan bölgenin de herhangi bir işlevi olamayan atıl bir nokta olduğunu anlatan Başkan Aşgın, “Lavanta bahçesi olarak kurduğumuz bu alan daha önce Park Bahçeler Müdürlüğüne ait fidanlık olarak hizmet vermiş. Fidanlığın taşınmasıyla herhangi bir işlevi olamayan atıl bir noktaydı. Bazı illerde lavanta bahçelerinde başta gelin damatlar olmak üzere insanların fotoğraflarını görüyorduk. Yaptığımız çalışmalar sonucu burasının en güzel lavanta bahçesi olarak değerlendirilmesini kararlaştırdık. Geçtiğimiz yıl lavantalarımızı diktik. Lavantalar acaba tutacak mı? Çiçek açacak mı diye bekledik. Büyük bir emek verildi. İkinci yılında bu hale geldi. Bölgede 10 bin adet lavantayı toprakla buluşturduk” dedi.

LAVANTA BAHÇESİ NOSTALJİK OBJELERLE DOLDURULDU!
Bahçenin sadece lavanta bahçesi olmasını istemediklerinin anlatan Aşgın, “Nostaljik unsurlar ilave ettik. Bahçemize aromatik bitkiler diktik. 2 bin adet ada çayı 4 bin adet altın otunu toprakla buluşturduk. Çocuklarımız bilgisayar ve tablet dışında toprakla buluşturmak amacıyla “Minik eller toprakla buluşuyor” projesi hazırladık. Bir sebze nasıl yetişir, hangi aşamalardan sonra sofralara gelir bunu göstereceğiz” ifadelerini kullandı.



Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam