Tıkının Kahve'de Çay Molası KAHVALTI HABERLERİ Röportaj yaptı

ÇORUM 28 Şubat 2017 20:09
Videoyu Aç Tıkının Kahve'de Çay Molası KAHVALTI HABERLERİ Röportaj yaptı
Çorum'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
A
a

Çorumun Yüzyıllık meşhur kıraathanesi TIKI'nın (kahvehanesinde Güngörmüşler ekibi ile özel Röportajlar)E.Şimşek. Çorum şehrinin Tarihi ve kültürel kimliği ortaya çıkaran bir program için Çorum’un tarihi ve kültürel durumuna bir nebze katkı sunmayı amaçlamaktayız.Medeniyetlerin, kültürlerin ve tarihlerin şehirlerde oluştuğu ve şehirlerde yazıldığı söylenir.



Bir medeniyetin kültürel ve coğrafî haritasını oluşturan şehirlerden her biri,diğerinden farklı özgün özellikler taşımaktadır. O nedenle şehirleri anlamak, onların ait oldukları medeniyetin ve kimliğin farklı yönlerini vurgulayan ve tanıtan özelliklerini bilmek ve tanımak lazımdır.
TIKI'NIN KAHVE (İĞDELİ KAHVE)
Kunduzhan mahallesi 9.Hürriyet sok no: 21 Hamit camii karşında 1938 yılında dört dükkanın birleşmesiyle oluşan 
(Altındiş Lakaplı)Mustafa Demirci tarafından açılan,kardeşi (Tıkı) Mehmet Demirci'ye geçen Tıkı'nın (İğdeli) Kahve olarak bilinen yeridir.Bilinen 70 seneyi aşkın bir geçmişi olan ve öncesi olduğu söylenen toplam tam 100 Yıllık geçmişi var.Halen torunu Korhan Demirci tarafından işletilen mütevazi bir iş yeridir.Çorum'da namlı,Ünlü insanların gelip geçtiği,açılışından bu yana eskilerden çok az kişinin kaldığı,İlk zamanlarda bahçıvan,tabak(derici)esnaflarının,kuşbazların,kaz ve horoz dövüşcülerinin,çeşitli esnaf üstatlarının bir araya geldiği arasta kahvesidir.
Çorum Müzesi'nde birde İğdeli (Tıkının) Kahve diye, malzemelerinin kahveden temin edildiği bir reyon var.Burayı mutlaka görmenizi tavsiye ederim.















 
Çorum'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam