Tıbbi Aromatik Bitki Serası Yapım İşi İhalesinin 24 Nisan'da

Sağlık 11 Nisan 2018 18:27
Videoyu Aç Tıbbi Aromatik Bitki Serası Yapım İşi İhalesinin 24 Nisan'da
A
a

Aromatik bitkiler günümüzde geleneksel ve modern tıpta tıbbi hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde için ilaç olarak kullanılmaktadır diyen Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Tıbbi Aromatik Bitki Serası Yapım İşi İhalesinin 24 Nisan olacağını duyurdu.

Salim Uslu, “Türkiye’de 3 bin 700 tür bitki bulunmaktadır. Şifalı bitkiler açısından da ülkemiz çok zengin. Türkiye bütün iklimlerin kavşak noktası olduğu için biyolojik değişimleri çok fazla. Çorum tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği alanında uygun coğrafi konuma ve iklimsel özelliklere sahiptir.

Dodurga ilçemizde kapari, kişniş, kimyon, ekinezya, rezene, sarı kantoron, lavanta, tıbbi papatya, oğulotu, tıbbi nane, tıbbi adaçayı, Anadolu adaçayı, ısırgan otu, tıbbi hatmi, İstanbul kekiği, ak kekik, karabuğday, sinir otu, tıbbi hatmi ve ebegümeci gibi bitkilerin yetiştirilmesine de uygun iklime sahiptir ve Dodurga'da tıbbi ve aromatik bitkiler çiftliği kurulmuştur. Bu amaçla 2.400 metrekare alanda yapılacak olan Tıbbi Aromatik Bitki Serası Yapım İşi ihalesi de 24 Nisan Salı günü yapılacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam