Teşkilatlar başta olmak üzere AK Partili belediye başkanlarına neşter

Politika 23 Mayıs 2017 11:13
Videoyu Aç Teşkilatlar başta olmak üzere AK Partili belediye başkanlarına neşter
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin dümenine geçmesinin ardından, çalışmayan belediye başkanlarına neşter geliyor. Erdoğan'ın kongrede söylediği, "Şehirlerine yük olan değil, parti ve partimizi omuzlayanlarla yola devam edeceğiz" sözlerinin perde arkası da ortaya çıktı.

AK Partili belediye başkanlarına neşter
 

Yeni dönemde neler yapacağı büyük bir merakla beklenen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bunun ilk mesajlarını kongrede verdi.

Erdoğan'ın kongrede söylediği, "Şehirlerine yük olan değil, parti ve partimizi omuzlayanlarla yola devam edeceğiz" sözlerinin perde arkası da ortaya çıktı.

Son dönemde yapılan anketlerde çıkan en önemli sonuçlardan biri "yerel yönetimlere ulaşmakta zorluk çekiyoruz" oldu. Kendisi de belediye başkanlığından gelen ve partinin aslında lokomotifini oluşturan yerel yönetimlere dönük bu algı Erdoğan'ı rahatsız etti.

Bir başka algı da "AK Parti için yerel yönetimler partinin motoru, ancak bu durumun son yıllarda merkeze kaydığı" oldu. Yerel seçimlerin 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden birkaç ay önce yapılacak olması da büyük önem taşıyor.

Erdoğan'ın bu nedenle yerel seçimlerini çok önemsediği bildirildi. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı başta olmak üzere ilgili birimler çalışmalarına hız verdi. Belediye başkanlarının yatırımları, vatandaş ve teşkilat ilişkileri, bütçesini verimli kullanıp kullanmadığı, personel politikaları, seçimde verdiği vaatleri yerine getirip getirmediği, vatandaşla ilişkileri başta olmak il, ilçe ve büyükşehir belediye başkanları ile ilgili kısa sürede detaylı raporlar hazırlanacak.

BELEDİYE BAŞKANLARI TEK TEK UYARILACAK

Bu raporlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan'ın yeterince çalışmayan, başarılı bulunmayan isimler ile tek tek çağırıp konuşup gerekli uyarıları yapacağı belirtiliyor.

Erdoğan'ın yerel yönetimler ile ilgili ikinci adımı ise belediyelerin merkezi yönetim ile ilişkilerinden gelirlerine, imar başta olmak üzere yetkilerine kadar birçok düzenlemenin yer aldığı reform paketini TBMM'ye sevk etmek olacak.
10 maddeyle Erdoğan'ın konuşmasının satır başları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde birçok konuda önemli mesajlar verdi. 10 maddeyle Erdoğan’ın konuşmasının satır başları. 

Kongreye katılan üyeleri selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Allah'ın selamı, rahmeti bereketi, hepinize, hepimize olsun.”

ERDOĞAN: "NEREDE KALMIŞTIK?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 yıl önce helalleşerek ayrıldıkları salonda bir araya geldiklerini söyledi ve “Bu sadece hukuki bir ayrılıktı. Gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı düşmedi. Sevinçlerimizi de hüzünlerimizi de hep tek yürek olarak yaşadık. Tam 998 gün sonra yine aynı salonda, 'Nerede kalmıştık' diyerek yeniden bir aradayız.” dedi.

ERDOĞAN: "MİLLETİMİZİN HİZMETİNDEYİZ" 

Kongrelerin parti içi muhasebe yapmanın yeri olduğunu ifade eden Erdoğan, “2001 yılının ağustos ayında AK Parti'yi kurarken partimizi her şeyi ile milletimize hizmetkar olacak bir anlayışla dizayn ettik.

Tepeden tabana doğru değil, tabandan tepeye doğru gerçekleştirilmiş ilk ve tek parti AK Parti'dir. Bunun için 'AK Parti milletin partisidir' diyoruz. 16 yıla yakın zamanda milletimizin emanetinin hakkını vermenin gayreti içinde olduk.” dedi.

ERODĞAN: "MİLLETİMİZ GELECEĞİNDEN EMİN OLMAK İSTİYOR"

Türkiye’nin geçmişte yaşadığı krizler nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Erdoğan, “Salonun yarıya yakını bu kuyrukları hatırlamıyor. En ağırı, 28 Şubat müdahalesi sebebiyle demokrasimiz ağır yaralar almıştı. Siyasi partilerin milli iradeleri ile irtibatı neredeyse tamamen kesilmişti. Çöp dağlarından geçilmeyen İstanbul'u hatırlayın. Milletimiz yarınından kaygı duymak değil, geleceğinden emin olmak istiyordu." dedi.

ERDOĞAN: "KİM DÖNERSE DÖNSÜN, BİZ DÖNMEYİZ BU YOLDAN"

Hizmet bilinciyle mücadele ettiklerini hatırlatan Erdoğan, mücadeleden mücadeleye koştuklarını ve bu süreçte yorulanların olduğunu söyledi. Erdoğan, “Elbette yorulanlar oldu, elbette yolunu kaybedenler oldu, çeşitli sebeplerle eksilenler oldu. Ne milletimizle aramızdaki rabıta zayıfladı. Kim dönerse dönsün, biz dönmeyiz bu yoldan.  İster Meclis'e sokmasınlar, partimizi kapatmaya çalışsınlar ister darbe yapsınlar bu yolumuzdan dönmeyeceğiz." dedi.

ERDOĞAN: "FETÖ İLE MÜCADELEDE UCU EN YAKINLARIMIZA DOKUNURSA BİLE..."

Türkiye’nin FETÖ, PKK ve DEAŞ’la mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim kimseye karşı kişisel bir husumetimiz asla yoktur. Aziz milletimizin hakkının yenilmesine de asla rıza gösteremeyiz. Kendi milletine karşı ihanet içine giren kim olursa olsun gözünün yaşına bakmadan gereğini yerine getirmek sorumluluğumuzun icabıdır. İsterse babamın oğlu olsun karşısında yer alırım. Ucu en yakınlarımıza dokunursa bile bu mücadeleye destek vermeye çağırıyorum.  Kimseye diyet borcumuz da bulunmuyor. Elbette mazlumun, mağdurun hakkını korumak görevimizdir.

Herkesi bu mücadeleye destek vermeye davet ediyorum. Kirli pazarlıklarla, itirafçılık oyunları ile mücadelenin sulandırılmasına izin vermeyeceğiz. FETÖ ile mücadelenin maşeri vicdana halel getirmeyecek yöntemlerle sürdürülmesi şarttır. Bu konuda önümüzdeki günlerde çok daha kararlı mücadele yürütülmesini temin edeceğiz.” dedi.

ERDOĞAN: "BENİM ÜLKEMDE DEVLET YIKILMAYA ÇALIŞILIYOR NEDEN OHAL KALKSIN?"

Konuşmasında OHAL konusunu da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bayrağımıza karşılık paçavra asanlar, onlara haddini bildirmek görevimizdir. Böldürtmeyiz. Böldürmeye gayret edenler bedel ödemeye devam edeceklerdir. 'OHAL ne zaman kalkacak' diyorlar? Benim ülkemde devlet yıkılmaya çalışılıyor, siz bize hangi yüzle soruyorsunuz. Kalkmayacak. Ne zamana kadar? Durum huzura kavuştuğumuz ana kadar. Neyiniz eksik? Fabrikalarınız mı çalışmıyor, neden OHAL kalksın?” dedi.

ERDOĞAN: "ŞEHİRLERİNE VE PARTİMİZE YÜK OLAN BELEDİYE BAŞKANLARI İLE DEVAM ETMEYECEĞİZ"

AK Parti’nin belediyelerde elde etiği başarıların üzerine kurulduğunu söyleyen Erdoğan, “En büyük reformları gerçekleştirdiğimiz alanlardan biri de belediyelerdir. Büyükşehir belediyeleri, il özel idareler kanunlarını yenileyerek mahalli yönetimlerin hukuki altyapısını güçlendirdik. Bizim temel belediye hizmetlerinde, yatırımlarda AK Parti vizyonuna ait icraat ortaya koyan belediye başkanlarına ihtiyacımız var. AK Parti vizyonuna uygun belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Şehirlerine ve partimize yük olan değil şehirleri ve partimizi omuzlayan belediye başkanlarımızla yola devam edeceğiz.” dedi.

ERDOĞAN: "TEŞKİLATLARIMIZI YENİLECEĞİZ VE 6 AYLIK YOL HARİTASINI AÇIKLAYACAĞIZ"

Yıl sonuna kadar teşkilatlarda ciddi bir yapılanmaya gidileceğini söyleyen Erdoğan, “Kongre ile beraber il, ilçe, belde teşkilatlarımızda süratle bir yenilemeye gideceğiz. Ardından 6 aylık yol haritasını da halkımızla paylaşacağız.” dedi.

ERDOĞAN: "DAHA BÜYÜK KALKINMA HAMLELERİ YAPACAĞIZ"

Ekonomik anlamda yapılacak çalışmalara da değinen Erdoğan, “İşsizliği tek haneli rakamlara düşüreceğimize inanıyorum. Ülkemizi 3 kat büyüttüğümüzü ekonomik göstergelerden görüyoruz. IMF'ye olan borcu 2013 itibariyle sıfırladık. Kalkınma alanında daha büyük hamleler başlatacağız. Vatandaşlarımızın özgürlük alanını mümkün olan en üst seviyeye çıkarmakta kararlıyız.” dedi.

ERDOĞAN: "AB YA FASILLARI AÇAR YA DA HERKES KENDİ YOLUNA BAKAR" 

AB ile ilişkilere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda net konuşarak, "Ya fasılların açılmasının önündeki engelleri kaldırır ya da herkes kendi yoluna bakar. Her şeye rağmen bizim için tercih edeceğimiz AB ile yola devam etmektir." dedi.

“Bugün dünyanın dört bir yanında gözünü bize dikmiş, yüz milyonlarca kardeşimiz var. Onların da beklentilerini dikkate almak zorundayız. Bu bizim için insani ve vicdani bir görevdir.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son noktayı da ayağa kalkıp şöyle koyalım; Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey sizi hatırlatıyor, bana her şey Türkiye'yi hatırlatıyor.” diyerek tarihi kongredeki konuşmasını tamamladı.

 

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam