Teröre verdikleri destek sebebiyle dokunulmazlık zırhının kaldırılacağı korkusuna kapılan HDP’liler,engellemeye kalkıştılar

Politika 29 Nisan 2016 09:41
Videoyu Aç Teröre verdikleri destek sebebiyle dokunulmazlık zırhının kaldırılacağı korkusuna kapılan HDP’liler,engellemeye kalkıştılar
A
a

HDP’li Ferhat Encü, “Eşkiyalık yapıyorsunuz haddinizi bilin” diye bağırdı. AK Parti’liler de, “Eşkiya sensin” karşılığını verdi. Karşılıklı sataşmaların sürdüğü komisyonda Başkan Şentop, kameralarla birlikte,salonda bulunan milletvekili danışmanlarının da dışarı çıkartılmasını istedi. Ancak HDP’liler buna da itiraz etti.

AK Parti’nin dokunulmazlık dosyalarının yargıya gönderilmesini sağlayacak Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Anayasa Komisyonu’ndaki görüşmelerinde, HDP’li milletvekillerinin provokasyonu nedeniyle kavga yaşandı. Görüşmeler, her partiden çok sayıda milletvekilinin konuya ilgi göstermesi nedeniyle kalabalık bir milletvekilinin katılımıyla start aldı. Özellikle toplantıya tam kadro katılan HDP’li milletvekillerinin, yanlarında kalabalık bir danışman kadrosuyla gelmesi dikkat çekti. Önce Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, milletvekillerinin ayakta kaldığını belirterek AK Parti’li Hamza Dağ ile tartıştı. Ardından, HDP’li Sırrı Süreyya Önder, “Sübhaneke boncuğu gibi ayakta mı duracağım” diyerek kendisine bir yer bulunmasını istedi.

GARO PAYLAN DEVREDE

O sırada, içeride ayakta duracak yer olmadığı için kapı girişine yakın bir bölümde ayakta duran İstanbul Milletvekili Garo Paylan AK Parti’lilere “Konuşma” diye bağırdı. Garo Paylan’ın yanındaki HDP’li kadınlardan Burcu Çelik ile Ayşe Acar Başaran yakınlarında bulunan AK Parti’lilerle tartışmaya başladılar. HDP’li kadınlar, AK Parti’lilere “saldırganlar” diye bağırarak tartışmayı sürdürdüler. Garo Paylan’a tepki gösteren AK Parti’liler ile HDP’liler arasında arbede yaşandı.

PROVOKASYONA İZİN YOK

Kameraların görüntü almasından dolayı yaşanan kargaşada Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, “Provokasyona müsaade etmeyeceğim. Herkes yerine otursun” diyerek müdahale etti. AK Parti’liler ile tartışan Garo Paylan, ‘Nesiniz siz? Kimsiniz? Ne işiniz var burada?” diye bağırdı.

HDP’li Ferhat Encü, “Eşkiyalık yapıyorsunuz haddinizi bilin” diye bağırdı. AK Parti’liler de, “Eşkiya sensin” karşılığını verdi. Karşılıklı sataşmaların sürdüğü komisyonda Başkan Şentop, kameralarla birlikte,salonda bulunan milletvekili danışmanlarının da dışarı çıkartılmasını istedi. Ancak HDP’liler buna da itiraz etti.

ENCÜ, GENEL KURUL’U KARIŞTIRDI

Komisyona kavga çıkarma amacıyla gelen HDP’lilerin Meclis’i karıştırma tavrı, önceki gece yaşanan kavgayla kendini gösterdi. Çatışma çıktığından beri Meclis’e uğramayıp, operasyon bölgesinde bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, aylar sonra ilk kez Meclis’e geldi. Encü, Genel Kurul’da da kürsüye çıkar çıkmaz ‘polisi katil’ ilan eden konuşmasıyla Genel Kurul’da kavganın fitilini ateşledi. Gece geç saatlerde, Encü’nün başlattığı kavga, milletvekillerinin birbirlerine girmelerine yol açtı.

Genel Kurul’da HDP sözcüsü Ayhan Bilge’nin AK Parti’li Hasan Turan’ın boğazını sıkması objektiflere böyle yansıdı.

ARADAN SONRA KAVGA

Verilen aranın ardından komisyon toplantısına gelen HDP’li Grup Başkanvekili Çağlar Demirel’in yerine AK Partili Fatma Benli’nin oturması sebebiyle yeni bir tartışma başladı. HDP’liler Benli’nin kalkmasını istedi. Benli de kalktı. Buna rağmen HDP’liler kavga başlattılar. Önce küfürleşmeler oldu. Ardından da HDP’li Ahmet Yıldırım’ın yumruğunu masaya vurarak “haddinizi bilin” demesi üzerine ortam gerildi ve milletvekilleri birbirine girdi. Karşılıklı yumruklu kavgada bazı milletvekilleri sıranın arasına sıkıştı, bazıları da yere düştü.

PAZARTESİYE ERTELENDİ

Kadın vekillerin arada kalıp yere düştüğü kavgada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a da milletvekilleri ve basın danışmanı kalkan oldu. Kavgada burnu kanayan AK Partili Yusuf Başer ve Hilmi Bilgin rapor aldı. Toplantı salonundaki dev ekran da yaşanan arbede sırasında kırıldı.  Anayasa Komisyonu Toplantısı, HDP’lilerin provokasyone sebebiyle bazı milletvekillerinin yaralanması üzerine 2 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00’te toplanmak üzere ertelendi.

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam