TBMM'de yeni yönetim belli oldu

ÇORUM 15 Haziran 2023 00:00
Videoyu Aç TBMM'de yeni yönetim belli oldu
A
a

AK Parti milletvekillerinin Meclis komisyonlarındaki görevlendirmeleri netleşti. Eski bakanların büyük çoğunluğu Meclis ihtisas komisyonlarının başkanlıklarına getirildi...

 

İÇİŞLERİ KOMİSYONU

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Yusuf Ahlatcı TBMM İçişleri Komisyon Üyesi oldu. Milletvekili Oğuzhan Kaya ise  Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti grup yönetimine seçildi. TBMM İçtüzüğü uyarınca faaliyet gösteren bir ihtisas komisyonu olan İçişleri Komisyonu, TBMM Başkanlığı'nca kendisine havale edilen iç güvenlik (emniyet, jandarma, sahil güvenlik), mahalli idareler, pasaport, trafik, nüfus, vatandaşlık ve benzeri konulardaki kanun tasarı ve tekliflerini görüşüyor.



yeni-haber-basligi_9c154294


 

Komisyonları belli oldu

AK Parti'nin kapalı grup toplantısı sonucunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Dışişleri Komisyonu'nda, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Komisyonu'nda; eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Savunma Komisyonu'nda; eski Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre Komisyonu'nda; eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda; eski Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Plan Bütçe Komisyonu'nda, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda; eski Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda; eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda; eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda; eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda; eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Meclis NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA)'da görev aldı.

Komisyonların başkanlığını yürütecekler

Komisyonlarda görev alacak isimler Meclis Genel Kurulu'nda okunarak kesinleşti.

Milletvekillerinin komisyonlarda hangi görevleri alacağı, komisyonların yapacağı ilk toplantılarda seçimle belirlenecek.

Komisyonlardaki AK Parti ve MHP'li üyelerin çoğunluğu sebebiyle AK Partili eski bakanların, bulundukları komisyonların başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

3 bakan görev almadı

Eski Hazine ve Maliye Bakanı, Mersin Milletvekili Nureddin Nebati; eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez ve eski Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Muharrem Kasapoğlu ise Meclis komisyonlarında görev almadı.

Diğer komisyon başkanları

Sayısal çoğunlukları sebebiyle komisyonlarda başkan olmasına kesin gözüyle bakılan AK Partili diğer isimler ve komisyonları ise şöyle:

Dijital Mecralar Komisyonu - Hüseyin Yayman,

KİT Komisyonu - Mustafa Savaş,

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu - Veysel Tipioğlu,

Adalet Komisyonu - Cüneyt Yüksel,

Anayasa Komisyonu - Yusuf Beyazıt,

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu - Çiğdem Erdoğan Atabek,

Dilekçe Komisyonu - Sunay Karamık

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu - Burhan Kayatürk

 

Kritik seçimlerde 17. zaferini kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi AK Parti de Meclis'te çoğunluğu elde etti.Meclis'teki grup yönetimlerinin de belirlenmesinin ardından aday olarak çıkardıkları Numan Kurtulmuş, Meclis Başkanı seçildi.

AK Parti grubu bugün basına kapalı olarak toplandı.

Meclis yönetimi belli oldu

Toplantıda partinin TBMM Başkanvekili, komisyon başkanları, katip üyeleri ve idari amirleri belirlendi.

Bekir Bozdağ TBMM Başkanvekili oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kabine'de kendisine yer bulamayan eski Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, TBMM Başkanvekili oldu.

Eski bakanlar tekrar görev başında

Geçtiğimiz dönem bakan olan, 28'inci dönemde milletvekili seçilen birçok isim komisyon başkanlıklarında görev aldı.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam