AK Parti yerel seçim ve 8. Kongre mesaisine hazırlanıyor

ÇORUM 31 Mayıs 2023 22:27
Videoyu Aç AK Parti yerel seçim ve 8. Kongre mesaisine hazırlanıyor
A
a

AK Parti yerel seçim ve kongre mesaisine hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisini 8.olağan kongreye götürmesi bekleniyor.AK Parti Türkiye genelinde yüzde 7, Çorum'da ise 50 bine yakın oy kaybı mercek altına alıyor.Ankara kulislerinde Erdoğan'ın 2024 yerel seçimleri öncesi bu sonbaharda partisini kongreye götürebileceği belirtiliyor...



 

YEREL SEÇİMDEN  ÖNCE 8. BÜYÜK
KONGRE YAPILMASI PLANLANIYOR!

Bakanlar kurulu Cumartesi  açıklnacağı tahmin ediliyor. AK Parti tüzüğü gereğince bakan olan isimlerin MYK üyelikleri sona eriyor. Ayrıca Meclis'e giden bakanların bazılarının da grup başkanvekili olabileceği değerlendiriliyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu iki sebep üzerine MYK revizyonuna gidebileceği değerlendiriyor.

14 Mayıs'ta milletvekili 28 Mayıs'ta ise cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlandı. AK Parti'de ise değişim ve yerel seçime hazırlık takvimi işlemeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi sonuçların açıklanmasının ardından kısa süre içerisinde kurmaylarını toplayarak değerlendirme yapması bekleniyor. Erdoğan, 14 Mayıs sonuçlarının sandık sandık analiz edilmesi talimatını vermişti. Bu kapsamda illerde yaşanan oy değişiklikeri AK Parti'de masaya yatırılacak. Türkiye genelinde yaşanan yüzde 7'lik Çorum genelinde ise yüzde 12'lik oy kaybının ve Milletvekili tercihinde "Millet İttifakı"nın Çorum merkezde %37 ile birinci parti olması nedenleri mercek altına alınması bekleniyor. Yerel seçimlerin yakın olması Ak Parti Çorum Belediyesini kaybedilmesi endişesi yaşamaması için Çorum teşkilatlarının tümünün yeniden yapılandırlması gerektiği konuşuluyor.



Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam