Sloganlar Akşener'in yerine oturmasına kadar sürünce, genel başkan adaylarının arasında gerginlik çıktı

Politika 19 Haziran 2016 14:16
Videoyu Aç Sloganlar Akşener'in yerine oturmasına kadar sürünce, genel başkan adaylarının arasında gerginlik çıktı
A
a

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiği Çağrı Heyeti'nin topladığı MHP 6. Olağanüstü Büyük Kongre için delegeler salona alınmaya başladı. Salona en son gelen genel başkan adayı Meral Akşener, 'Başbakan Meral' sloganları ile karşılandı. Sloganlar Akşener'in yerine oturmasına kadar sürünce, genel başkan adaylarının arasında gerginlik çıktı.




Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiği Çağrı Heyeti'nin topladığı MHP 6. Olağanüstü Büyük Kongre için delegeler salona alınmaya başladı. Kongrenin yapıldığı Büyük Anadolu Oteli'ndeki salonda hazırlanan sahneye, Mustafa Kemal Atatürk, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin posterleri asıldı.

MHP Kurultayı'nda karar çıktı


MHP Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen Tüzük Kurultayı bugün Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleşti. MHP Kurultayı'nda tüzük değişikliğine dair 13 ayrı önergenin tamamı kabul edildi. 

TÜM ÖNERGELER KABUL EDİLDİ
MHP Olağanüstü Kurultay'daki tüzük değişikliğine dair tüm önergeler oy birliğiyle kabul edildi.

17.10 ALİ GÜNGÖR'E İADE-İ İTİBAR

Kurultayda 14 değişiklik önergesi verildi. 2001 yılında partiden ihraç edilen, 2014 yılında yaşamını yitiren eski Milletvekili Ali Güngör için de iade-i itibar kararı çıktı. 

17.00 KURULTAY İÇİN 10 TEMMUZ KARARI

Kurultay'da Olağanüstü Büyük Kongrenin 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena Spor Salonunda yapılması oy birliğiyle gündeme alınması kabul edildi. Kurultayın 10 Temmuz 2016 tarihinde yeterli çoğunlukla toplanamaması durumunda ise 17 Temmuz 2016 tarihinde Büyük Anadolu Otel’de toplanılacağı belirtildi. Diğer yandan, 7 Haziran’dan sonra işlenen tüm disiplin cezaları kaldırılması gündeme alınması da kabul edildi.

15.45 MHP GENEL MERKEZİ'NDEN İMZA İTİRAZI

MHP Genel Merkezi Kaynakları konuştu. ''Bize ulaşan bilgiye göre noter tasdikli delege imza sayısı 495'' denildi. Ankara 13. Noterliği ise şu ana kadar 657 imza aldıklarını ve sayım işleminin sürdüğünü söyledi.

15.10 GENEL BAŞKANLAR EL ELE SAHNEYE ÇIKTI

MHP Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Süleyman Servet Sazak ve Sait Gönen sahneye el ele çıktı. MHP'li muhaliflerin bu adımı, "muhalefette çatlak" haberlerine ilişkin bir mesaj olarak nitelendirildi.

14.35 DİVAN BAŞKANI MUSAVVAT DERVİŞOĞLU

Divan Başkanlığı için Müsavat Dervişoğlu ve Hüseyin Türkoğlu önerildi. Bu durum delegelerin tepkisine neden oldu. Delege salonda "Tek Liste" sloganı attı. MHP Genel Başkan Adaylarının yaptığı istişare sonucu Divan Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu.

13.50 MUHALİFLERİN HEDEFİ TÜZÜĞÜN 63. MADDESİ

Muhaliflerin temek amacı, parti tüzüğünün olağanüstü kurultayda genel başkan seçimi yapılmasını engelleyen 63. Madde'de yer alan, "Bu toplantılarda sadece toplantı gündeminde yer alan konular görüşülür ve karara bağlanır, olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz" ibaresini seçimin yapılmasını sağlayacak şekilde değiştirmek.

Ancak bunun dışında Genel Merkez'in adaylara ve onlara destek olan delegelere karşı kullanmayı planladığı "ihraç" silahını elinden alacak bir tüzük değişikliği yapılması da gündemde.


ÜMİT ÖZDAĞ SALONA İLK GELEN İSİM OLDU

Genel başkanlığa adaylığını açıklayan Ümit Özdağ salona ilk gelen isim oldu. Genel başkanlık yarışına gireceğini açıklayan Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sait Gönen, protokolde yan yana oturdu. Merhum Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de protokolde yerini aldı. Salon dışında uzun kuyruklar oluşturan partililerin kurultay alanına girişleri sürüyor.

Kongre için akreditasyon yaptıran basın mensupları ile delegeler, kayıt yaptırdıktan sonra turnikelerden geçerek salona alınıyor. Delege olmayanlar ise otelin başka bir salonunda kurulan dev ekrandan kongreyi takip edebilecek. Otel çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Partililer güvenlik güçlerince üstleri aranarak kongrenin yapılacağı salona alınıyor. Delege kartı olmayanların salonun orta bölümünde girişlerine izin verilmiyor.

MHP TÜZÜĞÜNDE DEĞİŞİKLİK OYLANACAK

Kongrenin toplanması ve divanın oluşturulmasının ardından Çağrı Heyeti'nin görevi sona erecek. Olağanüstü kongrede, parti tüzüğünün 63. maddesindeki "olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz" ibaresi değiştirilerek seçim yapılabilmesinin önü açılacak. Divan, seçimli kurultayın ne zaman yapılacağına ilişkin önergeleri delegelerin oylarına sunacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongreyi "yasa dışı" olarak niteleyerek genel merkezin katılmayacağını açıklamıştı



Muhalifler Kurultay'a gitmeden bölündü

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam