Siirt'te 8 asker şehit oldu

Yaşam 19 Ağustos 2015 17:12
Videoyu Aç Siirt'te 8 asker şehit oldu
A
a

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında terör örgütü PKK tarafından karayoluna yerleştirilen bomba askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patladı. Patlamada 8 asker şehit oldu. Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmiyor.

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaterör örgütü PKK tarafından karayoluna yerleştirilen bomba askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patladı. Patlamada 8 asker şehit oldu. Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmiyor.
 
PKK'DAN BOMBALI TUZAK

Şehit olan askerlerin Şirvan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli personel olduğu öğrenildi. Olayın ardından bölgede operasyon başlatıldı.

Siirt-Pervari karayolu


Saldırının meydana geldiği bölgeye Siirt’ten ve ilçelerden ambulanslar sevk edildi.
 
SİİRT VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, teröristlerce tuzaklanan bombanın askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 8 askerin şehit olduğunu açıkladı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı Siirt'teki patlamayla ilgili açıklama yaptı.

İşte o açıklama:
"19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır.

Patlama sonucunda Kahraman sekiz personelimiz şehit olmuştur.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Şirvan ve Pervari'ye giriş-çıkışlar yasaklandı
Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında teröristlerin patlattığı bomba sonucu 8 askerin şehit olmasının ardından operasyon başladı.

Şehit olduğu saldırının ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı.

Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmiyor.
Siirt 3'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi.
Siirt'te 14 şüphelinin tutuklandı
Siirt'te terör örgütüne PKK'ya yönelik operasyonlarda 14 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 7 Temmuz - 13 Ağustos tarihlerinde 1 polismemurunun şehit olduğu, 1 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 13 polis memurunun yaralandığı olaylara karıştığı iddiasıyla 38 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan şüphelilerden 14'nün tutuklandığı, 11'i adli kontrol hükümleri uygulanmak kaydıyla toplam 24 şüphelinin serbest bırakıldığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Operasyonlarda 67 molotofkokteyli, 2 el bombası, 17 havai fişek bataryası, 1 el yapımı bomba, 1 düzenekli bomba, 130 askeri kamuflajlı yelek, 2 tabanca ile şarjörü, 15 tabanca fişeği, 7 sprey boya, 10 litre benzin, 19 boş şişe, 1 otomatik av tüfeği, 1 oyuncak kalaşnikof, 2 bıçak, 1 puşi, 13 boş fişek ve 1 örme eldiven ele geçirildi."


Siirt'te PKK'lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri konvoyun geçişi sırasında patlattı. Hain saldırıda 8 asker şehit oldu. Olay yerinden ilk görüntüler geldi. TSK'dan yapılan açıklamada geniş çaplı operasyonun başlatıldığı bildirildi.



 

 

15-08/19/c96d767743b79f731bcc0b8aa11f73cd-1439992038.jpg

Siirt\'te askeri konvoya 
mayınlı tuzak: 8 şehit


Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam