Seçime 1 ay kala MAK'ın anketi

Politika 5 Mayıs 2015 18:56
Videoyu Aç Seçime 1 ay kala MAK'ın anketi
A
a

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat 2015 seçimleri son seçim anket sonuçlarını canlı yayında açıkladı. İşte partilerin son oy oranları

MAK Danışmanlık son genel seçim anket sonuçlarını dün akşam Habertürk canlı yayınında açıkladı. AK Parti yüzde 45,15 ile birinci olurken HDP yine baraj altında görülüyor.
 
7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala gözler kamuoyu araştırma şirketlerinde. Anket firmaları son çalışmalarını kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.
 
MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, bir önceki ay yaptıkları ankete göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti'yi giden oylarda küçük bir düşüş gördüklerini, HDP'de küçük çaplı artış gördüklerini söyledi.

'MİLLİ İTTİFAK'TA ARTIŞ

Saadet ve BBP'nin ittifakı sonrası küçük bir sinerji oluşturduklarını belirten Kulat, bir ay önceki ankete göre bu partilerin oy oranının yüzde 2'lerden yüzde 4,15'e çıktığını açıkladı.

18-25 Nisan 2015 tarihinde MAK Araştırma, kendi finanse ettiği çalışmasında 38 Büyükşehir ve 17 ilde 5400 kişiyle görüştü. "Yarın seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?" sorusuna kararsızlar dağıtıldıktan sonra ortaya işte bu tablo çıktı; 



MAK danışmanlık sonuçlarının 7 Haziran seçimlerinde çıktığı kabul edilirse, AK Parti 331 vekil elde ediyor. HDP barajı aşamadığı taktirde AK Parti'ye tek başına iktidar için yüzde 38-39'lar bile yetiyor.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Çorum'un En Güvenilir Siyasetcisi Kim?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam