Salgın en çok evlenecek çiftleri ve gelinlik mağazalarını etkiledi

Asayiş haber 29 Mayıs 2020 09:58
Videoyu Aç Salgın en çok evlenecek çiftleri ve gelinlik mağazalarını etkiledi
A
a

Koronavirüs nedeniyle düğün salonları kapılarını kapatınca nisan, mayıs ve haziran aylarında yapılması planlanan on binlerce düğün ertelenmek zorunda kaldı. Ertelenen düğünler ile sonbaharda yoğunluk yaşanabileceğine değinen işletmeciler normalleşme takvimine kendilerinin de dahil edilip tarih açıklanmasını bekliyor....


 

Koronavirüs salgınında yaklaşık iki aylık karantinanın ardından normalleşme takvimleri de belli olmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde AVM, güzellik merkezleri ve berberlerin kapısını açmasının ardından gözler şimdi de haziran ayına çevrildi.

Gelecek ay hayata geçirilecek ikinci normalleşme adımı kapsamında restoran, kafe, lokanta ve spor salonları gibi bir takım işletmelerin maske ve mesafe kuralı zorunlu olacak şekilde kademeli olarak açılıyor.

'TEMMUZDA DÜĞÜN YAPMAYA HAZIRIZ'

Sağlık Bilim Kurulunun öneri ve tavsiyeleri sonrasında düğünleri temmuz ayında yapmaya hazır olduklarını söyleyen Düğün Salonu İşletmecileri ise düğün salonlarında alınacak tedbirlere ilişkin,'Koronavirüs sonrası düğün salonlarında ateş ölçerlerimiz olacak. Kapıdan girişlerde el dezenfektanları bulunuyor olacak. Salona girenler maske ile giriş yapacak. Düğün başlamadan önce salonlar dezenfekte edilecek. Bu olmazsa olmazımız. Sosyal mesafenin korunacağı şekilde masa düzenlemeleri yapılacak. Salon içerisinde uyarı ve bilgilendirme levhaları asılı olacak. İkram seçeneklerimiz kişiye özel olacak. İkinci bir teması önlemek adına kullanan at tabak, çatal bıçak ve bardak kullanacağız. Zaten personel arkadaşlarımız da gerekli olan eğitimleri alaca ve ona göre davranarak yönlendirmelerde bulunacak.' ifadesini kullandılar.
 

AÇILIŞ İÇİN TARİH BEKLENİYOR

Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yayımlanan genelge üzerine nişan-düğün salonu ve kır bahçesi gibi işletmelerin faaliyetlerinin geçici bir süre durdurulması kararı, gelinlik ve abiye sektörünü de etkiledi.

Koronavirüsten kaynaklı düğün salonu işletmecilerinin ciddi anlamda zarara uğradığını da belirten Sönmez, 'Kiralarımız aşırı derecede yüksek. Çalışan personellerimiz vardı, ha keza personellerimiz de boşta kaldı. Düğünlerle beraber yürüyen kollarımız var;  Gelinlik mağazaları , çiçekçiler, fotoğrafçılar, kuyumcular, beyaz eşyacılar, mobilyacılar.. Hayatı ateşleyecek sektör bizim sektör. Onun için normalleşme planı içerisinde bizim de yer almamızı ve açılış için bize de bir tarih verilmesini talep ediyoruz.' diye konuştu.

Düğün dönemi gelmiş olsa da iptal ve ertelemeden dolayı bu aralar dikim yapmadıklarını ifade eden Ela Spos gelinlik sahibi Gönül Ergüden, "Mağazalar İki aydır kapalı. Piyasada zaten genel anlamda bir durgunluk vardı.İnsanlar önünü göremediği için düğün tarihi olsa dahi gelip dikime başlamak istemiyorlar. "Müşterilerimin geneli bekleme taraftarı. Salgın bitince düğünler yapılmaya başlanacak ve bizler de işimizin başına döneceğiz. Geçenlerde bir müşterim aradı düğününü iptal etmiş, sadece nikah yapacağını söyleyerek, 'Dikime başlamadıysanız hazır bir beyaz elbise giyeyim' dedi, siparişini iptal etmek istedi. Ben de 'Nikahına gelinliğini yetiştiriz, bu hayalinden vazgeçme' dedim. Gelinler üzülmesin, yaz gelini olamasalar da sonbahar gelini olacaklardır. Gelinlik giymek her genç kızın hayali, elbet bir gün her şey normale dönecek ve biz hayallerindeki gelinlikleri dikmeye devam edeceğiz." diye konuştu.


Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam