Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla ikinci yeni dönem

ÇORUM 9 Haziran 2023 09:16
Videoyu Aç Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla ikinci yeni dönem
A
a

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2018/2023 dönemi Tayyip Erdoğan kabinesinin en popüler bakanlarından biri olmuştu.Bunun en önemli sebepleri, pandemi döneminin zorlu şartlarında iyi bir sınav vermesi ve sağlık sektörünün zorlu problemlerine kalıcı çözümler getirerek başarılı bir yönetim sergilemiş olmasıydı.hastanelerdeki randevu sistemleri Bu sorunu azaltsak da bitmediğinin...


"RANDEVU İLE İLGİLİ SORUNLARIN FARKINDAYIZ"

Pandemi sonrası dönemde, Bakan Koca’ın üzerine eğildiği sorunlardan bir tanesi, hastanelerdeki randevu sistemlerinin artan yükü olmuştu. Randevu olup da hastaneye gitmeyenlerle ilgili rakamları, oranları açıklıyordu bir ara hatırlarsanız. Bu sorun bitmiş değil. Ama ciddiyetle üzerinde durulduğunu anlıyoruz. Bakan Koca’nın bu meseleyle ilgili dediği şu: "Bu sorunu azaltsak da bitmediğinin farkındayız, en önemli gündem konularımızdan bir tanesi bu."

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN GÜZEL BİR HABER!..

Bakan Fahrettin Koca’nın yeni dönem hedefleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımızı ilgilendiren önemli bir proje de var. Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri adı verilen, yaşlılara özellikli sağlık hizmeti sunmayı hedefleyen bir proje bu. 80 yaş üstündekilerden başlamak üzere hayata geçirilecek olan bu projeye ile, yaşıların herhangi bir sağlık sorunu, rapor, reçete ihtiyacı olduğunda, uzaktan sağlık hizmeti sunulup bu merkezlerden hizmet almaları sağlanacak. Gerektiğinde bu hastaların hastane randevuları dahil bütün işlemleri takip edilecek. Kişi, sağlığıyla ilgili bir problem yaşadığında o birimi arayabilecek.Bakan Koca bir de müjdesi olacağını söyledi. Sağlık teknolojilerine yönelik büyük bir vizyon projesinin detaylarını da yakında paylaşacağını söyledi.

  • Bakan Koca’nın SMA başta olmak üzere nadir hastalıkların tedavisi için bir gelecek projesi olarak kurulacak olan hastaneyle ilgili sözleri:

"Bu hastane hücre ve gen terapilerinin uygulanmasına özel olacak. Hastane ile aynı kampüste bir de hücre ve gen tedavisinde kullanılan ilaçları üretecek tesis bulunacak. Böylelikle ilacı kendimiz üretip tedaviyi de kendimiz uygulayacağız.Böylece nadir hastalıkların tedavisi için yurt dışına gitmeye gerek kalmayacak. Her yeni tedavi ülkemizde uygulanabilecek."

Ayrıca güncel olarak da SMA hastalarının kullandığı ilaçlar ile ilgili de önemli adımlar attı. Gen terapisi olarak bilinen tedavinin artık uygulamaya geçeceğini, SMA bilim kurulunun önerisi doğrultusunda belirli bir hasta grubunda kullanılacağı müjdesini verdi. Mevcut iki ilacı ise zaten kullanıma almıştı. Şimdi uygun hastalar için gen tedavisi de başlıyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam